Skup dijaspore u Bemaks areni, Nurković: Osjećamo da smo ovoj vlasti nepotreban teret kojeg bi da se oslobode

“Neće moći. Ne damo pasoše, ni pravo glasa, ne damo im ni Crnu Goru, ni njen evropski put. Dosta je bilo urušavanja, mržnje i podjela”, dodao je Nurković

U Bemaks areni u Podgorici održan je večeras skup dijaspore koji je organizovao Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj.

Inicijator održavanja skupa Mersudin Redžović pozvao je Bošnjačku stranku da napusti Vladu, prenosi Portal Analitika.

“Pozivam ih da prekinu saranju sa vlašću. To je njihova moralna obaveza”, poručio je on.

NURKOVIĆ: OSJEĆAMO DA SMO OVOJ VLASTI NEPOTREBAN TERET KOJEG BI DA SE OSLOBODE

Nedžad Nurković iz Saveza organizacija Crne Gore u Njemačkoj kazao je kako je večeras u Podgorici jer voli Crnu Goru.

“Kad smo se borili za nezavisnost nijesmo to radili jer nekoga mrzimo, već jer volimo svoju slobodu i da bi naša domovina, po svemu ljepša od ostalih, bila članica EU. Išla je tim putem donedavno, a u posljednje dvije godine osjećamo da vlast i nas osjeća kao nepotreban teret kojeg hoće da se oslobode”, naglasio je on.

Kaže kako im vlast oduzima sva prava, od državljanstva do glasa, osim kada su u pitanju finansije.

“Neće moći. Ne damo pasoše, ni pravo glasa, ne damo im ni Crnu Goru, ni njen evropski put. Dosta je bilo urušavanja, mržnje i podjela”, dodao je Nurković, prenosi Portal Analitika.

GOJOVIĆ: ZABRINUTI ZBOG SVAKODNEVNOG URUŠAVANJA I USTAVA I SUVERENITETA CRNE GORE

Prisutne je pozdravio i Milovan Gojović iz Saveza Crnogoraca u Australiji.

“Fizičke daljine samo pojačavaju snagu naše poruke. Ima nas na svim kontinentima”, kazao je on.

Dodao je kako su zabrinuti zbog svakodnevnog urušavanja i Ustava i suvereniteta Crne Gore.

“Sve to rade zbog interesa političkih centara van Crne Gore. Svi koji pokušavaju Crnu Goru skrenuti sa puta – neće nas zaustaviti. Suprotstavićemo se gašenju iskre 13. jula. To nijesu mogli ugasiti ni šok bombama, ni suzavcima”, rekao je Gojović.

Režimu je poručio da je dijaspora sastavni dio Crne Gore, koliko god im se to ne dopadalo.

RADOVIĆ: KAŽU DA NAS PRATE – A ISPRATIĆEMO MI NJIH

Ljubo Radović iz Saveza Crnogoraca Hrvatske kazao je kako su se večeras okupili sa svih strana svijeta kako bi poručili da će braniti Crnu Goru.

“Braniti od domaćeg zla, od onih koji je krvnički rasprodaju”, rekao je Radović, naglasivši kako će Crnoj Gori biti vraćeno dostojanstvo.

Pozvao je građane na ujedinjenje.

“Rekoše da nas prate, a mi im poručujemo – ispratićemo mi vas”, dodao je Radović.

KALIĆ: NAŠA STRANKA JE CRNA GORA

Predsjednik Saveza dijaspore i iseljenika Crne Gore Moamer Kalić rekao je kako je 2020. godine na izborima pobijedila “neka grupa koja ne smije sad da zakaže izbore”.

“Na izborima moramo pokazati snagu i poručiti da ovo neće proći. Ne može se volšebnim zakonima preuzeti Crna Gora. To je uspjelo 1918. i nikad više. Naša politička stranka je Crna Gora, ona koja je na evropskom putu, multietnička i građanska”, naglasio je on.

Naše dijaspore ima i na Novom Zelandu, a odatle se javio Vuko Čavor.

“Ima nas i Crna Gora je u svima nama. Moramo svi zajedno da se suprotstavimo klerofašističkoj vlasti, koja uništava sve crnogorsko. Svi pod jedan barjak, malo nas je da bismo se dijelili”, kazao je Čavor.

DACIĆ: MI ALBANCI DAJEMO BESU, A MOJA JE DA ĆU ČUVATI CRNU GORU

Sokolj Dacić je kazao da je Albanac a da je njegov dom u Crnoj Gori.

“Sa ovog mjesta poručujemo svima koji Crnu Goru žele staviti u kandže nacionalizma da im ta avantura neće uspjeti. Mi Albanci dajemo besu jer nam je amanet čuvati našu Crnu Goru. Mi nijesmo i nećemo zaboraviti da je ova država spasila na stotine hiljada mojih sunarodnika krajem devedesetih sa Kosova”, rekao je on.

Dacić je rekao da tu politiku slijedi aktuelna vlast Crne Gore, te poručio “i ovim poslušnicima koji su negatori zločina da to vječno nose svojim prljavim karakterom”.

BUKILIĆ: NE OTVORENOM BALKANU, KLERONACIONALIZMU I VUČIĆU

Potpredsjednik Saveza asocijacija Crnogoraca u Njemačkoj Miloš Bukilić poručio je kako je mislio da je nezavisnost Crne Gore neupitna.

“Ali, ona je postala ugrožena 2020. godine. Nećemo srpski i ruski svijet, nećemo Otvoreni Balkan, nećemo kleronacionalizam, nećemo Vučića i njegove interese. Hoćemo evropsku Crnu Goru”, istakao je on.

DIZDAREVIĆ: DUBOKO HVALA NAŠOJ DIJASPORI NA SVEMU, ZAJEDNO ĆEMO NAĆI IZLAZ IZ OVE AGONIJE

Našoj dijaspori večeras je zahvalio potpredsjednik Demokratske partije socijalista Abaz Dizdarević, ističući kako su oni most do evropskih ciljeva Crne Gore.

“Znamo da budno pratite događaje u Crnoj Gori i vaša strijepnja je opravdana. Danas smo tu kako bi naša djeca živjela u zdravom okruženju. Donedavno smo bili na pragu EU, a danas ta nada blijedi”, rekao je Dizdarević, prenosi Antena M.

Foto: Fokuspress.com

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!