Užas u bolnici na Kosovu: Tijelo mrtve bebe greškom stavili u veš mašinu, pa sve htjeli da zataškaju

Tijelo je iz mašine izvađeno u komadima, prenosi Kosovo online

Na Kosovu je pokrenuta istraga protiv Odjeljenja ginekologije Opšte bolnice u Peći nakon što je otkriveno da je neko greškom stavio tijelo mrtve bebe u veš mašinu. Tijelo je iz mašine izvađeno u komadima, prenosi Kosovo online.

Istragu su pokrenuli državno tužilaštvo i zdravstvena inspekcija, a uprkos insistiranju bolničkog osoblja da se ovaj skandal zataška, članovi porodice su obavijestili policiju.

Otac bebe rekao je da je slučaj šokirao njegovu porodicu i da je skandal izašao na vidjelo tek kada je bolnica odbila da preda tijelo bebe. Šokirao se kada je vlastitim očima vidio ostatke bebe nakon što su je izvadili iz veš mašine.

“Policija je obaviještena o slučaju koji se dogodio u bolnici u Peći i odmah je izašla na teren, kao i državni tužilac i zdravstveni inspektori”, piše u saopštenju policije.

Izvori u bolnici ističu da rukovodstvo bolnice po svaku cijenu pokušava da prikrije slučaj i da vrši pritisak na osoblje kako ne bi došlo do curenja informacija. Pokušavaju čak, navodno, da okrive spremačice, kako bi sačuvali čast medicinskog osoblja, piše “Jutarnji list”.

Opšta bolnica u Peći je na svojim internet stranicama objavila da je zbog povezanosti sa slučajem suspendovano sedam radnika i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Foto: Ilustracija (YouTube/Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!