Konjević objavio dokument: “Šverc cigareta pod patronatom Miloševića, odobrio Abazović”

“Može biti od koristi SDT da nastavi dalje u otkrivanju nezakonitih radnji. Nijesam obveznik zakona, a interes javnosti je da zna. Segmenti informacije u vezi sa R.M. su već potvrđeni do nivoa osnova sumnje pa očekujem da se i drugi djelovi provjere. Ruka pravde kao bumerang”, napisao je Konjević na Twitteru

Predsjednik SDP-a i bivši ministar odbrane Raško Konjević pozvao je SDT da ispita navode iz dokumenta koji je objavio, a čiji izvor nije precizirao, a u kojem se navodi da je premijer Dritan Abazović odobravao krijumčarenje cigareta koje se odvijalo pod patronatom bivšeg direktora Uprave carina Rada Miloševića, koji je sinoć uhapšen.

“Može biti od koristi SDT da nastavi dalje u otkrivanju nezakonitih radnji. Nijesam obveznik zakona, a interes javnosti je da zna. Segmenti informacije u vezi sa R.M. su već potvrđeni do nivoa osnova sumnje pa očekujem da se i drugi djelovi provjere. Ruka pravde kao bumerang”, napisao je Konjević na Twitteru, prenosi rtcg.me.

U dokumentu koji je objavio Konjević piše da se, “prema operativnim saznanjima, krijumčarenje cigareta odvija pod patronatom direktora Uprave prihoda i carina, Rada Miloševića, a iste su odobrene od strane premijera Dritana Abazovića, koji dio prihoda iz predmetnih aktivnosti koristi za lične ili potrebe političkog subjekta koji predvodi. Za koordinaciju aktivnosti zadužen je visoki funkcioner URA, Zoran Mikić, a na realizaciji su angažovani pojedinci koji imaju iskustvo i infrastrukturu u obavljanju ovih poslova”.

U dokumentu piše da informacije o ovome posjeduju i međunarodni partneri koji ostvaruju saradnju sa crnogorskim državnim organima na plan suzbijanja krijumčarenja cigareta, posebno službe Velike Britanije, prenosi rtcg.me.

“Naime, operativna saznanja ukazuju da su, krajem jula i početkom avgusta, održana bar dva sastanka Zorana Mikića u Budvi. Na tom sastanku je razgovarano o realizaciji posla i dijeljenju profita, Mikić je tražio 300.000 eura po kamionu, što ovaj nije privatio već je ponudio 150.000 kao krajnju cifru. Tom prilikom, Mikić je odbio da se izjasni o ovoj ponudi, uz obrazloženje da takvu odluku ne može donijeti bez konsultacija sa premijerom Abazovićem”,  navodi se u dokumentu koji je Konjević objavio.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!