Formiran predmet povodom smrti Stamatovića: Pregledaće snimke sa nadzornih kamera i vještačiti telefon

“Tokom uviđaja izuzeti su tragovi koji su pronađeni na licu mjesta i koji će po naredbi ovog tužilaštva biti predmet vještačenja, a istog dana je data naredba za obdukciju tijela. Obdukcija je obavljena, ali još nije dostavljen obdukcioni zapisnik”, kazala je Medenica

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom pronalaska beživotnog tijela Danilovgrađanina Miloša Stamatovića (25).

To je za Portal Analitika potvrdila rukovoditeljka i državna tužiteljka VDT-a Lepa Medenica.

“Tokom uviđaja izuzeti su tragovi koji su pronađeni na licu mjesta i koji će po naredbi ovog tužilaštva biti predmet vještačenja, a istog dana je data naredba za obdukciju tijela. Obdukcija je obavljena, ali još nije dostavljen obdukcioni zapisnik”, kazala je Medenica za Portal Analitika.

Kako je kazala, nakon što je juče policija obavijestila dežurnog tužioca u ovom tužilaštvu da je mjestu Botun iz rijeke izvučeno beživotno tijelo muškarca, dežurni tužilac izvršio je uviđaj u prisustvu vještaka medicinske struke – obducenta.

Tokom izviđaja, kako je rekla, a u cilju utvrđivanja svih činjenica od značaja za rasvjetljavanje ovog događaja, preduzimaju se sve neophodne mjere i radnje, kako izuzimanje video materijala sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, tako i vještačenje sadržine njegovog telefona, kao i prikupljanje obavještenja od većeg broja lica.

“Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu”, kazala je Medenica.

Foto: Uprava policije

Idi na VRH
error: Content is protected !!