Dobro se dobrim vraća: Pomozi.ba će učestvovati u akciji “Srcem za Crnu Goru”

“S obzirom na sve ono što su Brčvak i njegova fondacija uradili za Bosance i Hercegovce u potrebi, želimo da im se barem malo odužimo i učinimo lijepu stvar za Crnogorce”, navode iz organizacije Pomozi.ba

“Srcem za Crnu Goru” kampanja je koja je Crnoj Gori pokrenuta sa ciljem da se skupe sredstva za pomoć oboljelima i porodicama koje žive u teškim uslovima.

U sklopu ove kampanje koju su organizovale fondacije Hemiias i Budi human i  humanitarni fond Hilal, 21. decembra biće održano i donatorsko veče.

Osoba koja je velikim dijelom zaslužna za mnogobrojne humanitarne aktivnosti koje se sprovode u cijeloj regiji, pa tako i ovu, je Hajriz Brčvak, veliki humanista, dobrotvor i osnivač Fondacije Hemiias.

“Pored značajne pomoći za stanovnike rodne Crne Gore, Hajriz Brčvak je ogromnu pomoć pružio i socijalno ugroženim i oboljelim ljudima u Bosni i Hercegovini. Ne samo da je njegova fondacija podršku dala našoj humanitarnoj organizaciji, već je od 2020. do danas donirala više od 1,5 miliona KM za društveno-korisne projekte i pomoć ljudima u potrebi širom BiH”, kazali su iz udruženja Pomozi.ba.

Fondacija Hemiias se posebno istakla tokom pandemije koronavirusa kada je značajnim donacijama pomogla rad bolnica i drugih zdravstvenih institucija u BiH. Projekat koji je i te kako prepoznat u glavnom gradu BiH jeste izgradnja zgrade za stambeno zbrinjavanje sedam socijalno ugroženih porodica i djece bez roditelja. Izgradnja te zgrade koju će, u iznosu oko milion KM, u potpunosti finansirati ta fondacija je u toku, a načelnik Opštine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić tim povodom nedavno je Hajrizu Brčvaku uručio i najviše priznanje Opštine – Zlatni sebilj.

Fondacija je značajnim donacijama dala podršku i vjerskim institucijama u BiH za obnovu džamija i druge aktivnosti, a vjernicima koji to sami ne mogu finansirati obezbijedila je i putovanje na umru, piše Klix.ba.

“S obzirom na sve ono što su ovaj čovjek i njegova fondacija uradili za Bosance i Hercegovce u potrebi, želimo da im se barem malo odužimo i učinimo lijepu stvar za Crnogorce”, navode iz organizacije Pomozi.ba.

Pomozi.ba će učestvovati u donatorskoj večeri, a svi koji žele da pruže ruku prijateljstva i podrške stanovnicima u potrebi iz Crne Gore mogu pozvati humanitarni telefon 17048 kojim se doniraju 2 KM (broj je jedinstven za sve bh operatere). Donacije se mogu izvršiti i putem računa:

UniCredit Bank BiH

338-730-22202506-52

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Srcem za Crnu Goru

Doniranje platnim karticama možete izvršiti i putem stranice www.humanost.com, a oni koji žele učestvovati u donatorskoj večeri mogu se javiti direktno Hajrizu Brčvaku i Fondaciji Hemiias na broj +38268145711, te najaviti svoju donaciju.

“Bosanci i Hercegovci su uvijek bili spremni pomoći ljudima u nevolji, bez obzira na kojem kontinentu ili u kojoj se državi oni nalazili. Zbog toga duboko vjerujemo da podrška naših ljudi neće izostati ni ovaj put”, zaključuju iz Pomozi.ba.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!