Potresne riječi oca djevojčice koja je stradala u Novom Pazaru: “Zakasnila je minut po nju i zatekla tijelo na putu”

“Jedan policajac pitao je okupljene ljude: “Ko je vozač”, taj momak mu se prijavio, pa su mu stavili lisice. Ubrzo se pojavila uspaničena žena, sva u suzama. Mislio sam da je djevojčicina majka po ponašanju, ali je to bila mladićeva. Bila je skroz van sebe i vrištala je. To je tragedija za obje porodice. Nakon sat vremena došao je i djevojčicin otac, kojeg je pozvao rođak. Policajci su podigli čaršav da bi identifikovao ćerku. Tuga božja”, ispričao je vlasnik obližnjeg kafića Elvir Bihorac

Novi Pazar plače za djevojčicom koja je juče stradala na pješačkom prelazu.

U tom gradu je danas Dan žalosti.

Tinejdžerka (15) poginula je juče u Novom Pazaru oko 6.45 na putu do škole, kada je na nju “golfom 6” naletio tinejdžer (17) dok je prelazila pješački prelaz u naselju Mur. Nakon udara podletjela je pod točkove kombija, koji se kretao suprotnim smjerom, za čijim volanom je bio S.Ć. (58).

On je prešao preko njenog tijela i pobjegao, ali je ubrzo uhapšen, kao i maloljetni vozač, koji se sam predao policiji.

Sigurnosne kamere zabilježile su tešku nesreću u kojoj se vidi trenutak u kojem “golf 6”, koji je vozio maloljetnik s probnom vozačkom dozvolom, kosi djevojčicu i njeno tijelo leti udalj više od 10 metara, a onda pada pod točkove kombija.

PLAČ MAJKE VOZAČA

“Ja sam došao nakon 10 minuta od trenutka nesreće jer se tu nalazi moj kafić. Čuo sam od očevidaca da je “golf” pretekao kolonu i tako udario djevojčicu vozačevom stranom vozila, pa je onda odbacio na kombi, a taj voi da se zaustavi. On je mirno čekao policiju, koja je ubrzo stigla, kao i Hitna pomoć. Djevojčici nije bilo spasa. Jedan policajac pitao je okupljene ljude: “Ko je vozač”, taj momak mu se prijavio, pa su mu stavili lisice. Ubrzo se pojavila uspaničena žena, sva u suzama. Mislio sam da je djevojčicina majka po ponašanju, ali je to bila mladićeva. Bila je skroz van sebe i vrištala je. To je tragedija za obje porodice. Nakon sat vremena došao je i djevojčicin otac, kojeg je pozvao rođak. Policajci su podigli čaršav da bi identifikovao ćerku. Tuga božja”, ispričao je za Republiku vlasnik obližnjeg kafića Elvir Bihorac.

Otac nastradale tinejdžerke jedva je smogao malo snage da kaže nešto o mezimici.

ODLIČAN ĐAK

“Mi smo s Peštera, pa je moja ćerka morala da se preseli kog mog sestrića u Mur jer drugačije ne bi mogla da putuje u srednju školu. I tog jutra je krenula u grad na nastavu. Živjela je na 100 metara od pješačkog prelaza na kom je pokošena. Čuo sam da je mladić vozio više od 100 km/h. Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju. Drugaričina majka je odmah javila mom sestriću šta se desilo i tako sam i saznao od njega. Moja ćerka je lijepo živjela, uvijek je bila srećna, sve je bilo kako treba. Ima i mlađeg brata. Svaki vikend sam dolazio kolima po nju i drugarice i vozio ih na Pešter, pa onda nedjeljom uveče vraćao u Novi Pazar. Četiri mjeseca je išla u Školu za dizajn tekstila i kože i bila je odličan đak. Voljela je to što uči. Sahrana će vjerovatno biti danas”, rekao je neutješni otac.

Oba vozača koja su pregazila devojčicu zadržana su u pritvoru do 48 sati. Tinejdžer se tereti za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a vozač kombija je uhapšen nakon bjekstva za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Samo dva dana prije tragedije, ona je na Tik-toku snimila video na kojem veselo pjevuši domaći hit, a juče su se ispod tog snimka ređali tužni komentari njenih drugara, koji su veličali njenu dobrotu i anđeosko lice, uz želje da počiva u miru.

OSMORO LJUDI STRADALO NA ISTOM MESTU

Elvir Bihorac kaže da je na mjestu na kom je poginula djevojčica stradalo sedmoro-osmoro ljudi, i to na razdaljini koja nema više od 100 metara. Prema njegovim riečima, nadležni ne preduzimaju ništa da obezbijede siguran prelaz preko ove magistrale, odnosno u Ulici Hakov Han.

“Nije to crna tačka, već najcrnja tačka! Saobraćajne signalizacije skoro i da nema, pa tom dionicom svi jure. Nema nikakve bezbjednosti za pješake. Pored mnogobrojnih apela vlastima, niko nije poslušao građane da obezbijede ovo mesto da bi se sačuvali životi građana. Na tom mjestu nastradao je i jedan moj blizak prijatelj”, ističe Bihorac, piše “Kurir”.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!