Magazin “Time” proglasio Volodimira Zelenskog osobom godine

“Njegovi profesionalni instinkti proizašli iz života kao glumca na pozornici značili su da je znao da čita gomilu i reaguje na njena raspoloženja i očekivanja. Sada je njegova publika bio svijet. Bio je odlučan da ih ne iznevjeri”, navodi magazin “Time”

Američki časopis “Time” proglasio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog osobom 2022. godine, a uz njega, simbolično je okrunjen i “duh Ukrajine’.

Zelenski (44), bivši komičar i glumac, izabran je za lidera istočnoevropske države 2019. godine. Bez političkog iskustva, osim uloge predsjednika u televizijskoj seriji, neki su njegov izbor dočekali sa skepticizmom.

Međutim, otkako je Rusija započela rat protiv Ukrajine u februaru, on se pokazao kao nepokolebljiv simbol otpora Ukrajine i njene žestoke odlučnosti da ne izgubi rat, prenosi Anadolija.

“Njegovi profesionalni instinkti proizašli iz života kao glumca na pozornici značili su da je znao da čita gomilu i reaguje na njena raspoloženja i očekivanja. Sada je njegova publika bio svijet. Bio je odlučan da ih ne iznevjeri”, navodi magazin “Time”.

Osim toga, “Time” je odabrao južnokorejsku K-pop grupu Blackpink za zabavljača godine, američkog bejzbol igrača Arona Judgea za sportistu godine, malezijsku glumicu Michelle Yeoh za ikonu godine, žene u Iranu za heroje godine, a bivšeg administratora NASA-e Gregoryja Robinsona za inovatora godine, prenosi Al Jazeera.

“Time” je tradiciju proglašavanja osoba godine započeo 1927.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!