Bosanac Samir Heralić preduzetnik 2021. godine u 15. okrugu u Beču, sada i zastupnik srpskog brenda za Austriju

“Nisam zaboravio domovinu. Barem 10 puta godišnje dolazim u Bosnu. Imam upite iz domovine za saradnju i nadam se da će uskoro sve biti i realizovano”, kaže Heralić

Tridesetšestogodišnji Bosanac Samir Heralić sa puno marljivosti gradi i razvija svoju kompaniju u Beču.

Ovaj Banjalučanin koji živi i radi u Austriji vlasnik je VivaColor, jedne od najbrže rastućih kompanija u oblasti prodaje boja i premaza u Austriji.

U 2021. dobio je nagradu za preduzetnika godine u 15. okrugu, a u ovoj godini je postao zastupnik kompanije Maxima iz Srbije.

Kompanija VivaColor sa sjedištem u Rudolfsheim-Fünfhausu takođe dobija dovoljno upita iz Bosne i Hercegovine.

Pregovori za saradnju sa Maximom su trajali oko godinu dana.

Radio sam sa proizvodima Maxima i brzo sam shvatio da je takve proizvode teško naći u Austriji. Zato sam prihvatio ponudu. Specijalne zidne tehnike koje je razvila Maxima su nešto posebno. Naročito mi se sviđa tehnika saharskog zida za nanošenje boje u zatvorenom prostoru. Budući da ovo ne samo da izgleda lijepo i s njim je lako raditi, već je i pogodno za lako čišćenje. Boje za unutrašnju i vanjsku upotrebu nisu jedini poznati proizvodi Maxime. Kompanija proizvodi i boje za drvo i ljepilo za pločice, a među njihovim proizvodima nalaze se i proizvodi za termoizolaciju fasada i ljepila za drvo i parket”, govori Heralić.

U ponudi VivaColora u Beču uskoro bi trebali da budu i proizvodi iz Bosne i Hercegovine.

Nisam zaboravio domovinu. Barem 10 puta godišnje dolazim u Bosnu. Imam upite iz domovine za saradnju i nadam se da će uskoro sve biti i realizovano”, kaže Heralić.

Izvor: Poduzetnica.ba

Foto: Samir Heralić (Privatna arhiva)

Idi na VRH

error: Content is protected !!