Promocija knjige “Janko Nikolovski (Po – etika života)” u Klubu umjetnika „Miris dunja“ u Podgorici

Promocija je omaž – veče sjećanja posvećeno nedavno preminulom Janku Nikolovskom, uglednom makedonskom novinaru, intelektualcu, publicisti, teoretičaru slobode izražavanja i zaštite ljudskih prava te unaprjeđenja kulture slobodnog pristupa informacijama

U organizaciji Društva crnogorskih novinara i časopisa “Komun@”, u utorak, 29. novembra, u 19 časova, u Klubu umjetnika „Miris dunja“ u Podgorici biće održana promocija knjige “Janko Nikolovski (Po – etika života ) koju su za štampu u izdanju “Komune” priredili mr Željko Rutović i dr Mirko Jakovljević.

Promocija je omaž – veče sjećanja posvećeno nedavno preminulom Janku Nikolovskom, uglednom makedonskom novinaru, intelektualcu, publicisti, teoretičaru slobode izražavanja i zaštite ljudskih prava te unaprjeđenja kulture slobodnog pristupa informacijama.

Knjiga, pored zapisa o Janku Nikolovskom od njegovih kolega i prijatelja iz regiona, sadrži autorske i naučne tekstove koje je Nikolovski u dužem periodu objavljivao u crnogorskim medijima i naučnim časopisima.

Knjiga je tematski posvećena medijskom, publicističkom i kulturološkom opusu Janka Nikolovskog.

Između eseja-zapisa o opusu Janka Nikolovskog, knjiga sadrži i njegove kulturološko-politikološke eseje objavljene na portalima u CG u posljednjih par godina, kao i naučne radove iz oblasti slobode izražavanja.

Između ostalog Nikolovski je bio i programski direktor regionalne nagrade „Dialogos“ utemeljene u Crnoj Gori u povodu izbora najbolje knjige iz oblasti teorije i kulture medija autora zemalja Zapadnog Balkana.

Idi na VRH
error: Content is protected !!