Gusinje dobija Službu hitne pomoći: Počela rekonstrukcija zdravstvene stanice

“Iako im nije bila obaveza, Zavod za hitnu medicinsku pomoć je finansirao adaptaciju drugog dijela ambulante u koji su prebačene ordinacije izabranih doktora i laboratorije. Tako da će u objektu zdravstvene stanice funkcionisati ambulanta i Služba hitne pomoći, nezavisno jedna od druge. Dvadesečetvorosatnim radom Hitne službe doprinijeće se boljoj zdravstvenoj zaštiti građana Gusinja. Ne manje bitno, ovim se stvaraju uslovi za zaposlenje medicinskih kadrova iz Gusinja”, rekao je Omeragić

Radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zdravstvene stanice u Gusinju počeli su prije dva dana, kazao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, dr Elvis Omeragić.

“Krenuli smo sa radovima na adaptaciji i rekonstrukciji zdravstvene stanice u Gusinju, odnosno pretvaranje jednog njenog dijela u stanicu Hitne medicinske pomoći, koja je odavno trebala da bude formirana u Gusinju”, kazao je Omeragić.

Kako piše Portal Analitika, tender za građevinski dio u iznosu od 39.000 eura je raspisan, a za opremanje Službe Hitne pomoći TIKA je izdvojila 20.000 eura.

“Veliku podršku smo imali od direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Vuka Nikovića, koji je imao strpljenja, volje i vjere da nas podrži i da u četiri navrata raspisuje tender za istu, dok konačno nismo obezbjedili kvalitetnog i sigurnog izvođača radova, kao i od Ministarstva zdravlja Crne Gore”, istakao jeon.

“Izvođač radova je firma “Multiverse”, naših sugrađana Eda i Mirze Bektešević, a završetak radova planiran je za kraj decembra 2022. godine”, dodao je.

Dr Omeragić je rekao i da je Zavod za hitnu medicinsku pomoć finansirao adaptaciju drugog dijela ambulante.

“Iako im nije bila obaveza, Zavod za hitnu medicinsku pomoć je finansirao adaptaciju drugog dijela ambulante u koji su prebačene ordinacije izabranih doktora i laboratorije. Tako da će u objektu zdravstvene stanice funkcionisati ambulanta i Služba hitne pomoći, nezavisno jedna od druge. Dvadesečetvorosatnim radom Hitne službe doprinijeće se boljoj zdravstvenoj zaštiti građana Gusinja. Ne manje bitno, ovim se stvaraju uslovi za zaposlenje medicinskih kadrova iz Gusinja”, rekao je Omeragić.

Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!