Crna Gora Americi izručila bjegunce od FBI

Ajvazijan, njegova supruga Terabelijan i njegova snaha Tamara Dadjan (42) uhapšeni su krajem februara u Crnoj Gori, a bili su među najtraženijim bjeguncima sa liste Federalnog istražnog biroa (FBI). Oni i još pet članova porodice osuđeni su u SAD za krađu više od 18 miliona dolara kredita za pomoć u borbi protiv kovida, a potraživani su od 29. avgusta 2021. godine kada su uklonili nanogice i pobjegli

Crna Gora je izručila Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) američke državljane Ričarda Ajvazijana (43) i Marijetu Terabelijan (37) koje SAD potražuju zbog milionske prevare.

Iz Uprave policije je saopšteno da su njeni službenici danas na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica realizovali ekstradiciju iz Crne Gore u SAD dvije osobe sa liste najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI – R.A. (44) i M.T. (38) koji su državljani SAD.

Ajvazijan, njegova supruga Terabelijan i njegova snaha Tamara Dadjan (42) uhapšeni su krajem februara u Crnoj Gori, a bili su među najtraženijim bjeguncima sa liste Federalnog istražnog biroa (FBI). Oni i još pet članova porodice osuđeni su u SAD za krađu više od 18 miliona dolara kredita za pomoć u borbi protiv kovida, a potraživani su od 29. avgusta 2021. godine kada su uklonili nanogice i pobjegli.

“Ekstradicija je realizovana shodno rješenju Ministarstva pravde Crne Gore kojim se dozvoljava njihovo izručenje nadležnim organima Sjedinjenih Američkih Država radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje sa ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevjere. Oni se terete za 11 krivičnih djela pronevjera, osam krivičnih djela bankarska prevara, teška krađa identiteta i krivično djelo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca”, ističe se u saopštenju Uprave policije, prenose “Vijesti”.

Oni su naveli da su ove osobe uhapšene u februaru 2022. godine u Crnoj Gori na osnovu međunarodne potjernica NCB Interpol Vašington.

Iz Uprave policije su rekli i da su ove osobe prilikom hapšenja u Crnoj Gori posjedovale izdata putna dokumenta na druga imena i to pasoše Velike Britanije i Meksika.

“Ekstradicija je sprovedena od strane službenika Sektora za borbu protiv kriminala uz asistenciju službenika Posebne jedinice policije i Sektora granične policije, a osumnjičene su preuzeli službenici US Marshals Service”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Ričard Ajvazijan i Marijeta Terabelijan (Screenshot/Twitter – FBI)

Idi na VRH
error: Content is protected !!