Danijel Samardžić: Trebaće dosta vremena da postanemo društvo koje okupiraju ideje, umjesto politikanstvo

Danijel Samardžić magistar je biomedicinskog inženjeringa sa Shanghai Jiao Tong Univerzitetu u Šangaju, trećem najprestižnijem u NR Kini

Kako je krupno sanjati, krupno željeti, još krupnije postizati krupnim zalaganjem, uz to najviše energije ulagati na podjelu uloga u sopstvenom životu kao najvažnijem “kastingu”, jer za drugo vremena nema(mo)- možemo na(učiti) od mladića iz Budve, koji nam odmah na početku razgovara kaže, da duguje Šangaju, Kini to što danas ima izbrušene one karakterne crte koje će uvijek čuvati i odražavati onog Danijela Samardžića koji je omiljena verzija samog sebe.

A, na kraju teksta kada “upoznate” bar kroz ovaj intervju našeg sagovornika iz serijala “Najbolje iz Crne Gore”, sigurni smo, da će prva rečenica iz uvoda dobiti veliki štrik, baš onakav kakav Samardžić stavlja ispred ostvarenih ciljeva, a bilo je mnogo, i tek će ih biti.

Drugačiji, nepredvidiv(sebi možda više no drugima), i ponajviše (prkosno) svoj, mogao bi, takođe, biti kratak opis za našeg današnjeg sagovornika.

Čudno, ali kada samo upitali Samardžića da bude sagovornik u našem serijalu “Najbolje iz Crne Gore” (za)pitao se (je) da li je baš on pravi “kandidat”. No, čuđenje samo na trenutak, jer, nažalost, pravi kvalitet često jeste upitan u Crnoj Gori. U ovom tekstu, zasigurno, nije.

Danijel Samardžić magistar je biomedicinskog inženjeringa sa Shanghai Jiao Tong Univerzitetu u Šangaju, trećem najprestižnijem u NR Kini.

Stipendista Vlade NR Kine, kao i Svjetske banke u okviru HERIC projekta za izvrsnost. Na First Peope’s Hospital (Prva Narodna Bolnica) koja pripada Univerzitetu, stekao je i prvo radno iskustvo u struci.

Profesionalno govori engleski, a služi se španskim i kineskim jezikom, i kako nam kaže, svađa se sam sa sobom svakog dana što to nije na većem nivou.

Foto: Privatna arhiva

Kompletan tekst pročitajte na sajtu dnevno.me.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!