Rožaje: Otvoren kabinet elektrotehnike, donacija džemata IZKC Plav-Gusinje New York

Donacija se sastoji od 22 PC računara, dvije smart interaktivne table, jednog laptopa, jednog audio ozvučenja i završetka elektro mreže. Sredstva za adaptaciju kabineta obezbijedio je direktor škole Esad Sutović, a projekat su sprovodili Zejnelagić i profesor Emir Fetahović

Kabinet elektrotehnike svečano je otvoren u Srednjoj stručnoj školi Rožaje.

IT opremu je, na molbu predsjednika aktiva elektrotehnike, informatike i fizike, profesora  Merdana Zejnelagića, donirao džemat Islamske zajednice i kulturnog centra Plav-Gusinje New York.

Donacija se sastoji od 22 PC računara, dvije smart interaktivne table, jednog laptopa, jednog audio ozvučenja i završetka elektro mreže. Sredstva za adaptaciju kabineta obezbijedio je direktor škole Esad Sutović, a projekat su sprovodili Merdan Zejnelagić i profesor Emir Fetahović.

Zejnelagić se početkom školske godine obratio potpredsjedniku Islamske zajednice i kulturnog centra Plav-Gusinje New York, Jasminu Novaju, sa zahtjevom za pomoć u IT opremi. Novaj je, uz pomoć svojih prijatelja i džemata Islamske zajednice i kulturnog centra Plav-Gusinje New York, za kratak period uspio da obezbijedi 12.950 eura i  najsavramenijom opremom opremi kabinet elektrotehnike u toj školi.

Zahvaljujući džematu Islamske zajednice i kulturnog centra Plav-Gusinje New York, Srednja stručna škola Rožaje je nakon 21 godinu ponovo dobila jedan od najsavremenijih računarskih kabineta u Crnoj Gori. Uz pomoć ove donacije riješen je dugotrajni problem realizacije praktične nastave.

U ime uprave, profesora aktiva i učenika škole, Sutović se zahvalio džematu Islamske zajednice i kulturnog centra Plav-Gusinje New York i Jasminu Novaju na  donaciji.

Foto: Facebook

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!