Meteorit mu pao na kuću? U požaru potpuno izgorjela, poginuo pas: “Čuo se veliki prasak!” (VIDEO)

Nakon što je NBC objavio video kako s neba oko 96 kilometara od Sacramenta pada nešto što izgleda kao užarena kugla, vlasti su potvrdile da je Procitin dom mogao da strada od udara meteorita

Dustin Procita iz Nevade tvrdi da mu je meteorit uništio kuću i ubio psa.

Muškarac je bio u domu sa dva psa u petak u okrugu Nevada, oko 96 kilometara sjeveroistočno od Sacramenta, kada je čuo “veliki prasak” u inače mirnoj zajednici.

“Osjetio sam dim i otišao do trema, koji je bio potpuno zahvaćen plamenom”, rekao je Procita. Vatrogasna služba Penn Valleya primila je poziv o požaru oko 19:26. Uz pomoć kalifornijskog Odjeljenja za šumarstvo i zaštitu od požara, požar je obuzdan gotovo tri sata kasnije”, rekla je portparolka Cal Firea Mary Eldridge za NBC News.

U požaru je, piše dnevnik.hr, poginuo pas, a vatra je progutala kuću, prikolicu i kamionet.

Vlasti istražuju je li meteorit mogao da padne s neba na Procitin dom. “To je potencijalni uzrok, ali je prerano da to potvrdimo”, rekao je vatrogasni kapetan Clayton Thomas.

“Mogu reći da su se tokom incidenta mnogi ljudi obratili vatrogasnoj službi i rekli da su vidjeli potencijalni meteorit koji je pao na to područje”, rekao je.

Nakon što je NBC objavio video kako s neba oko 96 kilometara od Sacramenta pada nešto što izgleda kao užarena kugla, vlasti su potvrdile da je Procitin dom mogao da strada od udara meteorita.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!