Selma Đešević: Rožajka direktorka medija marketinga u NBC-u, u Njujorku (VIDEO)

Selma Đešević je imala samo tri godine kada je sa porodicom iz Rožaja preselila u Njujork. Završila je dva fakulteta, a već 13 godina radi u NBC-u, najstarijoj medijskoj mreži u SAD. U braku je sa doktorom Vedanom Đeševićem, Sarajlijom s korijenima iz Plava. Imaju dva sina, Harisa i Isaka

Selma Đešević je obrazovana, otmena, vedra, empatična mlada žena. Rođena je u familiji Mujević u Rožajama, ali od treće godine živi u Njujorku. U braku je sa doktorom Vedanom Đeševićem, Sarajlijom s korijenima iz Plava. Imaju dva sina, Harisa i Isaka.

Profesionalno je vezana za medije. Radi u NBC-u, najstarijoj medijskoj mreži u SAD, koja je osnovana 1926. godine. Tamo je direktorka medija marketinga u Njujorku.

Selma Đešević je završila je medija marketing i komunikologiju na prestižnom FIT-u, paralelno sa još jednim univerzitetom na kojem je, pored marketinga, završila i međunarodne odnose.

Oba roditelja su joj diplomirani pravnici. Radili su u „Gornjem Ibru“.

Otac je potom u Njujorku završio građevinski inženjering.

Foto: Printscreen

Za NBC radi već 13 godina.

NBC širom SAD zapošljava više od 56.000 ljudi.

Imala je priliku da upozna brojne slavne ličnosti poput Džastina Timberlejka, Rijane, lokalnih političara… Ipak, najmilije joj je što je upoznala brojne sigrađane koji, kako je kazala, rade nešto za svoje društvo.

Nedavno je boravila u Crnoj Gori, gdje je sa novinarkom RTCG razgovarala o svom životu, poslu, porodici, karijeri…

Pogledajte:


Idi na VRH
error: Content is protected !!