Refik Kolić snimio novi album “Amanet”, poslušajte naslovnu pjesmu

„Želio bih da se zahvalim svima koji su pomogli pri realizaciji ovog projekta, svojoj porodici i saradnicima. Posebnu zahvalnost dugujem Zlaji Sjeriću, Senadu Dreševiću, Ešefu Hodoviću i Ismetu Hajdarpašiću. Hvala Almiru Ajanoviću i Tempo produkciji koji su stali uz mene kao izdavači i distribuisali muziku na sve digitalne muzičke plaforme. Takođe, zahvalnost dugujem NBV organizaciji koja je pomogla pri štampanju CD-a”, rekao je je Kolić

Refik Kolić, pjevač iz Bijelog Polja koji radi i živi u Švedskoj, predstavio je novi album, „Amanet”.

Kolić je, piše sevdah.tv, muzičku karijeru započeo 1984. godine, kada je objavio prvi album sa starim sevdalinkama, u saradnji sa Omerom Pobrićem.

Izdao je pet albuma i devet singlova, a 2021. godine je sa “Zvezdom Granda”, Isakom Šabanovićem, snimio pjesmu “Zbog nje”.

„Želio bih da se zahvalim svima koji su pomogli pri realizaciji ovog projekta, svojoj porodici i saradnicima. Posebnu zahvalnost dugujem Zlaji Sjeriću, Senadu Dreševiću, Ešefu Hodoviću i Ismetu Hajdarpašiću. Hvala Almiru Ajanoviću i Tempo produkciji koji su stali uz mene kao izdavači i distribuisali muziku na sve digitalne muzičke plaforme. Takođe, zahvalnost dugujem NBV organizaciji koja je pomogla pri štampanju CD-a”, rekao je je Kolić, prenosi sevdah.tv.

Kako je kazao, motiv i želju za realizaciju ovog projekta našao je u očuvanju stare izvorne i tradicionalne sevdalinke, “kako bismo učili naredne generacije da snimaju i gaje ljubav prema ovoj muzici”.

Kolić je, inače, jedan je od rijetkih pjevača koji snimaju sevdalinke. Kako je ranije kazao za Portal Revije Fokus, bori se i boriće se da sevdah što više prezentuje mladima, kako bi se okrenuli kvalitetnoj staroj muzici.

Sevdah je, kako je kazao, uvijek pjevao i snimao s emocijom i željom da tu svoju ljubav prenese na slušaoce.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!