Đešević: Oduzeta licenca Domu za stare „Orenda“ u Peći

“Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na staricu u Domu za stare „Orenda“ u Peći, jedinica za inspekcijske poslove socijalne službe izvršila hitan uviđaj na mjestu događaja, kao i razgovore sa osobljem centra i svjedocima. Zaključak inspekcijskog izvještaja dostavljen je danas Komisiji za licenciranje, koja je održala hitnu sjednicu na kojoj je donesena odluka o oduzimanju Đešević

Zamjenik ministra lokalne samouprave, Avdo Đešević, napisao je na svom Facebook nalogu da je Domu za stare „Orenda“ u Peći oduzeta dozvole za pružanje socijalnih usluga.

“Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na staricu u Domu za stare „Orenda“ u Peći, jedinica za inspekcijske poslove socijalne službe izvršila hitan uviđaj na mjestu događaja, kao i razgovore sa osobljem centra i svjedocima. Zaključak inspekcijskog izvještaja dostavljen je danas Komisiji za licenciranje, koja je održala hitnu sjednicu na kojoj je donesena odluka o oduzimanju dozvole za pružanje socijalnih usluga subjektu “Orenda”.

Odlukom Komisije predmetni subjekat je dužan da o odluci obavijesti porodice stanara u roku od 24 sata, a do 7. novembra (ponedjeljak) dužan je dostaviti dozvolu i zatvoriti djelatnost pružanja usluga socijalnog staranja”, napisao je Đešević.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!