Luka Bojović će biti izručen Srbiji: Španska policija poslala dopis srpskim kolegama

Posle ovog dopisa Španaca, vijest je, kako je prenijela Republika, potresla srpsko podzemlje, prije svega Lukine neprijatelje, koji strahuju da će njegovim dolaskom uslijediti niz likvidacija kojima bi Bojović osvetio sve svoje ubijene srodnike i prijatelje. Spekulisalo se i da Bojović može biti izručen Bosni i Hercegovini, međutim, on se tog državljanstva odrekao prije deset godina

Luka Bojović trebalo bi uskoro da bude izručen Srbiji, odlučile su španske vlasti. Kako nezvanično saznaje “Blic”, španska policija poslala je akt o uslovnom otpustu Bojovića srpskoj policiji.

Sud ga, ukoliko tako procijeni, može pustiti i ranije na slobodu, ali je to malo vjerovatno s obzirom na njegovu kriminalnu prošlost.

Posle ovog dopisa Španaca, vijest je, kako je prenijela Republika, potresla srpsko podzemlje, prije svega Lukine neprijatelje, koji strahuju da će njegovim dolaskom uslijediti niz likvidacija kojima bi Bojović osvetio sve svoje ubijene srodnike i prijatelje. Spekulisalo se i da Bojović može biti izručen Bosni i Hercegovini, međutim, on se tog državljanstva odrekao prije deset godina.

Bojović je uhapšen prije 10 godina u Španiji.

On je osuđen u Španiji na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. On je osuđen zbog falsifikovanja isprava na tri godine, za zločinačko uruživanje na pet, a za posjedovanje oružja na 10 godina zatvora – pa mu je ukupna kazna 18 godina.

Foto: Luka Bojović (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!