“Mnogo skup video snimak”: Poznati rokeri regiona su hit na mrežama dok pjevaju Indexe

Video u kojem improvizovani acapella orkestar, sačinjen od Branka Đurića, Dejana Cukića, Nena Belana, Hari Mata Harija, Nermina Puškara i Amela Ćurića je za samo nekoliko sati šerovan više hiljada puta na svim društvenim mrežama

Regionalna turneja povodom 60 godina benda Indexi je krenula prije neki dan u Ljubljani, a prije beogradskog koncerta show se desio i u Sarajevu, kako i na bini Doma mladih, tako i poslije svirke.

Sa raznih strana svijeta okupili su se živi članovi benda Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić, ali i Vlado Pravdić, legendarni klavijaturista Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indexima.

Uz njih na bini se našla kombinacija starijih i iskusnijih, ali i mladih pjevača, vrhunskih vokala poput Dada Topića, Hari Mata Harija, Zorana Predina, Nena Belana, Branka Đurića-Đura, Dina Jelusića, Nermina Puškara, Bojana Stamenova, Amela Čurića, Tamare Todevske, Dejana Cukića.

Međutim, internet je oduševio klip na kojem su pomenute zvezde, nakon koncerta, izvele pesmu “U jednim plavim očima”, piše citymagazine.danas.rs.

Video u kojem improvizovani acapella orkestar, sačinjen od Branka Đurića, Dejana Cukića, Nena Belana, Hari Mata Harija, Nermina Puškara i Amela Ćurića je za samo nekoliko sati šerovan više hiljada puta na svim društvenim mrežama.

Indexi su jedna od najdugovjećnijih i najznačajnijih pop rock grupa sa prostora bivše Jugoslavije, koja je “žarila i palila” od 1962. do 2001. godine. U tom razdoblju objavili su dva studijska albuma, 27 singlova i 12 kompilacijskih albuma.

Turneja “Indexi i prijatelji“ počela je 23. oktobra u Ljubljani, u Cankarjevom domu, a dan kasnije uslijedio je i zagrebački “Lisinski”. Nakon rodnog grada Indexa, 27. i 28. oktobra koncerti su zakazani u Beogradu u MTS dvorani i Skoplju, u koncertnoj dvorani Filharmonije.

Idi na VRH
error: Content is protected !!