Užas u vrtiću u SAD: Vaspitačice snimljene kako s maskama iz horora “Vrisak” plaše djecu (VIDEO)

Incident se dogodio u „Lil’ Blessings Child Care“ u Hamiltonu u Misisipiju – otprilike 200 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada države Džeksona – gdje se može vidjeti nedatirani snimak radnica obdaništa koje nose masku plašeći djecu koja vrište i plaču, pa čak i paralizovanu od straha

Pet radnica u američkom obdaništu optuženo je za zlostavljanje djece nakon što je video na kojem plaše malu djecu noseći masku – sličnu onoj koja se vidi u filmskoj franšizi “Vrisak” – postao viralan.

Incident se dogodio u „Lil’ Blessings Child Care“ u Hamiltonu u Misisipiju – otprilike 200 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada države Džeksona – gdje se može vidjeti nedatirani snimak radnica obdaništa koje nose masku plašeći djecu koja vrište i plaču, pa čak i paralizovanu od straha.

Kako prenosi N1 Sarajevo, u jednom trenutku se može vidjeti dječak kako bježi dok radnica odbaništa s maskom na licu juri za njim vrišteći nekoliko centimetara od njegovog lica.

Nakon što su nadležni saznali šta se dogodilo u dnevnom boravku, odlučili su da preduzmu akciju.

„U ponedjeljak, 17. oktobra 2022. godine, kancelarija šerifa okruga Monroe, okružno tužilaštvo i okružni tužilac sastali su se s roditeljima djece uključene u incident u Centru za brigu o djeci i obrazovanju „Lil’ Blessings“ i obavijestili ih o mogućim krivičnim prijavama“, rekao je šerif okruga Monro Kevin Kruk u izjavi povodom incidenta.

„Roditelji su takođe dobili priliku da podijele informacije koje su prikupili sa istražiteljima MCSO“.

Najmanje jedna grupa roditelja potpisala je izjave pod zakletvom o istragama za zlostavljanje djece na sudu okruga Monro, a sudija izdao naloge za optužbe.

„Bila sam u potpunom šoku od onoga čemu sam svjedočila“, rekla je za ABC News Kejtlin Džonson, majka djeteta koje pohađa “Lil’ Blessings”.

„Njihovo ponašanje je bilo neprihvatljivo. Porastao mi je krvni pritisak. Slomilo mi je srce zbog mog djeteta. Ljuta sam“, rekla je.

„Nadam se da uživate u zatvoru i nadam se da shvatate da je to što ste uradili ozbiljno. To nije šala i nema se čemu smijati”, nastavila je Džonson.

Alisa Hejs, majka malene djevojčice u dnevnom centru, razgovarala je s ABC News novinarima.

„Želim da vide užas na njenom licu jer to vidim svake noći“, rekla je.

Kancelarija šerifa okruga Monro imenovala je počinioce u slučaju kao Siera MekKendls, Oci-Ana Kilburn, Dženifer Njuman, Šajen Šelton i Trejsi Hatson.

MekKendls, Kilburn, Njuman i Šelton suočeni su po tri tačke optužnice za krivično djelo zlostavljanja djece zbog svoje uloge u incidentu, dok se Hatson suočava s dvije optužbe za neprijavljivanje zlostavljanja i napad na maloljetnika, oba prekršaja.

Nejasno je da li su osumnjičeni u ovom slučaju dobili pravnog zastupnika i istraga je trenutno u toku.

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!