Medvjedica napala planinara, od sigurne smrti ga spasile borilačke vještine (VIDEO)

“Nisam imao izbora. Počeo sam odmah da galamim i prijetim, upotrijebio sam i ruke, budući da sam kao dijete učio karate, a s vremenom sam ovladao i mješovitim borilačkim vještinama. Žao mi je što sam upao na teritoriju medvjeda, ali morao sam da se branim”, kazao je Japanac, koji je zadobio niz posjekotina i ogrebotina od stijena za koje se držao

Neimenovani japanski planinar nedavno je pokušao da svlada vrhove planine Futago, a tom prilikom imao je susret koji će vjerovatno pamtiti cijelog života. Naime, njega je dok se penjao napala medvjedica koja je štitila meče.

Do susreta čoveka i medvedice došlo je, kako se navodi, tako što je alpinista slučajno došao u blizinu mladunčeta, zbog čega ga je medvedica i napala. Na svu sreću, sem ogromnog straha i sitnih povreda koje je zadobio u pokušaju da otjera medvjedicu, muškarac nije zadobio veće povrede. U trenutku napada on je rukama i nogama gurao životinju, uz urlike, piše “Blic”.

“Nisam imao izbora. Počeo sam odmah da galamim i prijetim, upotrijebio sam i ruke, budući da sam kao dijete učio karate, a s vremenom sam ovladao i mješovitim borilačkim vještinama. Žao mi je što sam upao na teritoriju medvjeda, ali morao sam da se branim”, kazao je Japanac, koji je zadobio niz posjekotina i ogrebotina od stijena za koje se držao.

Kako je rekao, tom prilikom je iščašio i zglob, ali je, prema njegovim riječima, najbitnije da su i on i medvjedica dobro nakon neželjenog susreta.

Foto: Printscreen

Idi na VRH

error: Content is protected !!