Zahtjev za produženje dozvole za boravak i rad Mašanovića biće odobren već u ponedeljak

Prethodno su o tome, kako je “Vijestima” rečeno, razgovarali Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i saglasili se da je zbog hitnosti postupka potrebno odmah reagovati, kao i da ne postoje zakonske prepreke da se po zahtjevu ne riješi pozitivno

Zahtjev za produženje dozvole za privremeni boravak i rad prodekanu za nastavu, docentu Bojanu Mašanoviću, biće odobren već u ponedjeljak.

To je “Vijestima” saopšteno iz kabineta premijera Dritana Abazovića.

Prethodno su o tome, kako je “Vijestima” rečeno, razgovarali Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i saglasili se da je zbog hitnosti postupka potrebno odmah reagovati, kao i da ne postoje zakonske prepreke da se po zahtjevu ne riješi pozitivno.

Mašanović se jutros obratio “Vijestima” da od ponedjeljka neće moći da obavlja svoj posao i da će biti deportovan jer, kako navodi, ne postoji “kvota” za kadar njegove struke, iako je neophodan Univerzitetu Crne Gore i matičnom fakultetu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je nakon toga saopšteno da je zahtjev i dalje u postupku rješavanja, te da se čeka odgovor nadležnog organa u vezi sa preraspoređivanjem kvota, kako bi se moglo odlučiti o zahtjevu i u najboljem interesu stranke.

Foto: Bojan Mašanović (UCG)

Idi na VRH
error: Content is protected !!