N1 u školi malog Roberta: “Bio omiljen i uzoran učenik, skrhani smo”

Učenici koji su išli u razred s Robertom danas neće iću na nastavu jer su u šoku zbog gubitka svog druga koji je, prema riječima direktorice Inge Bevanda, bio omiljen među njima…

Buna je zavijena u crno nakon nesreće u kojoj je stradala porodica, a među njima i dječak Roberto Krstić koji je išao u četvrti razred Osnovne škole “Marina Držića Buna”. Učenici koji su išli u razred s Robertom danas neće iću na nastavu jer su u šoku zbog gubitka svog druga koji je, prema riječima direktorice Inge Bevanda, bio omiljen među njima.

“Tragična nesreća dogodila se nadomak naše škole i njihovog doma. Cijeli odjel, učiteljica i škola smo skrhani ovim nemilim događajem, da ga više nećemo vidjeti. Nedavno smo imali biciklijadu. On je bio jedan od sudionika ovdje u našoj dvorani. Zadnja slika je upravo s tog događaja u kojem je sudjelovao u njegov otac. Roditelji su bili divni članovi lokalne zajednice. Maleni Roberto se isticao odličnim uspjehom, uzornim vladanjem, pravičnošću i iskrenošću. Dijete koje je treniralo karate. Kad god bi osvojio neku medalju hvalio se učiteljici i svojim prijateljima. Bio je omiljen u društvu. Nažalost, jedno takvo dijete nije više dio našeg kolektiva”, rekla je Bevanda za N1.

Sinoć su predstavnici škole, ali i roditelji učenika razreda u koji je išao Roberto, posjetili kuću žalosti.

Poštovani učenici, roditelji i prijatelji, S tugom i boli vam javljamo da je prestalo kucati jedno maleno srce. Naš učenik i prijatelj, Roberto Krstić nas je prerano napustio.Počivao u miru Božjem!🙏

Posted by Osnovna škola Marina Držića Buna on Saturday, September 24, 2022

Grad Mostar proglasio je Dan žalosti zbog ove užasne tragedije. Trogodišnja sestra Roberta je u teškom stanju. Kako je rekao portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić, sve četiri osobe u ovoj nesreći su zadobile teške tjelesne povrede, ali srećom nisu u životnoj opasnosti. Policijski službenici nastavljaju raditi na ovom slučaju, a uključuju se i stručnjaci iz polja strojarstva, medicine i saobraćaja.

“Danas će biti obavljena obdukcija preminulih. Nakon krim radnji ustanovićemo u kakvom su stanju bili vozači”, rekao je Marić za N1.

Kada su u pitanju kazne za ovakve nesreće, prema Krivičnom zakonu FBiH za izazivanje nesreće u kojoj je nastupila veća materijalna šteta kazna se kreće od 5.000 KM, a ako je osoba smrtno stradala do pet godina zatvora.

“Ali ovdje su četiri osobe smrtno stradale, četiri s povreda i velika materijalna šteta pa ne možemo prejudicirati sudsku odluku”, zaključio je Marić.

Idi na VRH
error: Content is protected !!