Turski mediji objavili snimak ubistva Jovana Vukotića (VIDEO)

U automobilu su pronađena tri odvojena GPS povezana uređaja za praćenje, od kojih su dva bila skrivena ispod vozila, a jedan u podu u prtljažniku. Bezbjednosno-obavještajne jedinice konstatovale su da je akcija organizovanija i planiranija nego što se mislilo

Jovanu Vukotiću (42), vođi škaljarskog klana koji je surovo ubijen u Istanbulu, egzekutori su mesecima, navodno, pokušavali da uđu u trag, pošto je u avgustu prošle godine napustio Crnu Goru i tada mu se izgubio svaki trag. Sada su turski mediji objavili video snimak na kom se navodno vidi Vukotićev automobil i trenutak kada napadači pucanju na njega.

Vukotić je, podsećanja radi, ubijen u Šišliju, u Istanbulu, 7. septembra, a u trenutku napada sa njim su u automobilu bile supruga i ćerka koje su ostale nepovrijeđene. Premda je snimak, objavljen na kanalu Ulusal Kanal, izuzetno lošeg kvaliteta, trenutak kada motor prilazi Vukotićevom automobilu možete pogledati na 0.29 minutu.

Tamošnji mediji, prenosi portal Nova.rs, objavili su potom da je uhapšena grupa od 12 osumnjičenih, kod kojih su pronađeni lažni pasoši i lične karte, ali i oružje za koje se sumnja da je korišćeno u likvidaciji.

Nakon sprovedene istrage, kako je saopštila turska policija, utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, koji slovi za jednog od vođa kavačkog klana. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović. Turska policija je prikupila video materijal u trajanju od 1.700 sati. Naime, postoje video zapisi na kojima se vidi kako pripadnici kavačkog klana prate Vukotića.

Više od 200 snimaka sigurnosnih kamera prikupljeno je na trasi gdje su napadači motociklima došli na lice mjesta i pobjegli sa područja nakon ubistva. U automobilu su pronađena tri odvojena GPS povezana uređaja za praćenje, od kojih su dva bila skrivena ispod vozila, a jedan u podu u prtljažniku. Bezbjednosno-obavještajne jedinice konstatovale su da je akcija organizovanija i planiranija nego što se mislilo.

Takođe, policija je pronašla lažni pasoš za koji se sumnja da je koristio Vukotić kada je ušao u Tursku, a turski mediji su sada i objavili ime na koje su se dokumenta vodila – Predrag Popović.

Foto: Printscreen

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!