Dostavljeni obdukcioni nalazi Cetinjana koje je ubio Vuk Borilović, čekaju se vještačenja iz Forenzičkog

Tužilaštvu do danas nijesu dostavljeni nalazi vještačenja, među kojma DNK i balističko vještačenje. Iako je obdukcioni nalaz tijela Vuka Borilovića dostavljen sedam dana nakon nezapamćene tragedije, bez pomenutih vještačenja nije moguće utvrditi od čijeg metka je on stradao – da li od onog koji je ispalio službenik policije ili njegov sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović

Obdukcioni nalazi tijela deset Cetinjana koje je sugrađanin Vuk Borilović (34) ubio iz lovačke puške 12. avgusta u naselju Medovina na Cetinju dostavljeni su Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, potvrdila je za portal Dan rukovodilac i državni tužilac tog tužilaštva Lepa Medenica.

Dan podsjeća ja je nalaz obdukcije tijela Vuka Borilovića dostavljen je sedam dana nakon nezapamćene tragedije.

Tužilaštvu do danas nijesu dostavljeni nalazi vještačenja, među kojma DNK i balističko vještačenje. Iako je obdukcioni nalaz tijela Vuka Borilovića dostavljen sedam dana nakon nezapamćene tragedije, bez pomenutih vještačenja nije moguće utvrditi od čijeg metka je on stradao – da li od onog koji je ispalio službenik policije ili njegov sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović.

Medenica je ranije za Dan saopštila da tek nakon dostavljanja svih nalaza vještačenja i objedinjavanja svih dokaza moći će se donijeti odluka u predmetu. Iz VDT-a je Danu potvrđeno da je obdukcioni nalaz tijela Borilovića pokazao da je zadobio povrede od pet ispaljenih projektila.

Vuk Borilović je započeo je tako što je ubio dvoje djece i ranio njihovu majku, koja je u bolnici podlegla provredama. Potom je u istom dijelu naselja ubio još dvije osobe, a jednu ranio. A onda je, prema nezvanični saznanjima, krenuo ka donjem dijelu naselja i nastavio svoj krvavi pir – pucao je na komšije koje bi mu se našle na putu – ubio je još pet osoba i isto toliko ranio.

Borilović je u petak, 12. avgusta, u cetinjskom naselju Medovina lovačkom puškom usmrtio: Milu Radunović (1973), Aleksandru Radunović (1970), Milana Mitrovića (1985), Rajka Drecuna (1966), Dimitrija Drecuna (1941), Danicu Drecun (1948), Gorana Đurišića (1968), Natašu Pejović Martinović (1987) i njenu djecu M.M. (2011) i M.M. (2014).

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!