Đukanović: Izvjesna velika evropska i građanska koalicija za izbore u Podgorici

“Da li će nas prethodne provjere dovesti i do optimalnosti takve formule za parlamentarne izbore vidjećemo, ali vjerujte mi važnije od svega je da kroz razgovore koje imam unutar nazovimo je opozicione koalicije od 30. avgusta; dakle, one koalicije koju čini 40 poslanika sa svakim pojedinačno ja vidim da postoji ta svijest na kojoj insistirate”, istakao je Đukanović

Pitanje zajedničkog nastupa opozicione koalicije od 30. avgusta 2020. na gradskim izborima u Podgorici je izvjesno. Nalazimo se na milimetar do tog cilja i smatrao bih to velikim uspjehom, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u emisija “Aritmija”, autorke Tamare Nikčević na Gradskoj televiziji.

“Da li će nas prethodne provjere dovesti i do optimalnosti takve formule za parlamentarne izbore vidjećemo, ali vjerujte mi važnije od svega je da kroz razgovore koje imam unutar nazovimo je opozicione koalicije od 30. avgusta; dakle, one koalicije koju čini 40 poslanika sa svakim pojedinačno ja vidim da postoji ta svijest na kojoj insistirate”, istakao je Đukanović.

Primjećujete, dodaje, da se taj blok konstituiše. Da li će on biti formalizovan kao predizborna koalicija ili ne zavisiće, kaže predsjednik Crne Gore, od mnogo faktora.

“To nije samo emotivno pitanje. To je i vrlo matematičko pitanje. Morate kroz seriju pametno postavljenih istraživanja zaključiti šta misle birači. Postoje birači koji bi, kao i Vi, željeli da se dogodi takav politički front koji bi garantovao Crnoj Gori stabilnost i ubrzani evropski razvoj. Postoje i oni drugi koji na žalost uprkos svim ovim mojim upozorenjima neće glasati za DPS zato što je u koaliciji sa nekim ko mu se ne dopada ili neće glasati za SD zato što je glasač SDP-a”, rekao je, prenosi gradski.me.

Pitanje je, smatra, složeno.

“Ne možete mu pristupati emotivno. Moramo pozvati ljude, što sam učinio danas pet puta, klonimo se svojih emocija posebno loših, razmišljajmo u našem interesu i meni se čini da već primjećujete jedan novi kvalitet odnosa unutar tog političkog bloka”, zaključio je Đukanović.

Foto: Presjednik.me

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!