Krokodil munjevitom brzinom krenuo ka čovjeku: Odjednom skočio, pa zagalopirao (VIDEO)

U pitanju je mužjak kubanskog krokodila, koji mogu da sprintuju poput pasa, ali im je ujed mnogo jači. Naizgled opušteni i usporen reptil je odjednom skočio i sa sve četri noge se odvojio od zemlje, pa pojurio kao uljezu i/ili plijenu

Krokodili koji “galopiraju” prema ljudima zvuče kao scena iz poprilično ludog horor filma, ali ako se neko zapitao kako bi to izgledalo može da pogleda snimak koji odnedavno kruži društvenim mrežama.

Glavni junak je zverka po imenu Motorna testera, koja je snimljena kako u rezervatu divljih životinja Gatorland na Floridi munjevito trči ka čoveku koji je ušao na njegovu teritoriju.

U pitanju je mužjak kubanskog krokodila, koji mogu da sprintuju poput pasa, ali im je ujed mnogo jači. Naizgled opušteni i usporen reptil je odjednom skočio i sa sve četri noge se odvojio od zemlje, pa pojurio kao uljezu i/ili plijenu.

U tom trenutku, čovjek za kojim je jurio potrčao je da mu se skloni s puta, dok su posjetioci u parku sve prestravljeno posmatrali. Motorna testera je na kraju ipak odustao i odgegao se, možda uvjeren da mu je očitao lekciju.

“Motorna testera u akciji. Naš nevjerovatni kubanski krokodil”, naslov je zastrašujućeg snimka koji je objavio Gatorland na Facebooku, prenosi espreso.co.me.

CHAINSAW IN ACTION Our Amazing Cuban Crocodile‼️ #gatorland

Posted by Gatorland Orlando on Thursday, August 18, 2022

Idi na VRH
error: Content is protected !!