Tramp uništavao dokumenta i bacao ih u wc šolju?

Na objavljenim slikama nije jasno na šta se dokumenti odnose i ko je njihov autor, ali izgleda da su ispisani Trampovim rukopisom crnim markerom. Haberman je rekla da je jedna slika iz toaleta Bijele kuće

Megi Haberman, novinarka Njujork tajmsa i saradnica CNN-a, objavila je fotografije u svojoj knjizi “Confidence Man”, a slike je ranije objavio i Axios.

Agenti FBI su izveli su raciju na Trampovom imanju Mar-a-Lago na Floridi i obili sef, a predsjednički istoričar Majk Bešlos opisao je dešavanja u ponedjeljak kao nešto što se nikad prije nije dogodilo u istoriji Amerike.

CNN je ranije izvujestio da se Tramp oglušio o predsjedničke zakone o vođenju evidencije i često je uništavao dokumente, nacrte i dopise nakon što ih je pročitao.

Povremeno je bacao papire u WC šolju u rezidenciji Bijele kuće, da bi kasnije bio otkriven kada su majstori pozvani da poprave začepljene WC šolje.

Tramp je odbacio optužbe, a u izjavi za Axios portparol je rekao da je “izvještavanje o toj praksi izmišljeno”.

Na objavljenim slikama nije jasno na šta se dokumenti odnose i ko je njihov autor, ali izgleda da su ispisani Trampovim rukopisom crnim markerom. Haberman je rekla da je jedna slika iz toaleta Bijele kuće, prenosi “Blic”.

Tramp je imao obrazac zanemarivanja normalnih procedura za čuvanje dokumenata, piše CNN. Jednom prilikom, tokom ljeta, u predsjedničkom avionu, pitao je novinare da li neko želi kopiju njegovog govora, sugerišući da ga prodaju na iBeju.

U drugim slučajevima, Tramp bi zadužio pomoćnike da nose kutije nepročitanih memoranduma, članaka i nacrta tvitova u predsjednički avion kako bi ih on pregledao i potom pocijepao na komade, piše CNN.

Bivši visoki zvaničnik Trampove administracije rekao je da bi zamjenik iz kancelarije državnog sekretara obično dolazio da izvadi stvari iz smeća i skine ih sa stola nakon što Tramp izađe iz sobe.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!