Žustra rasprava između Abazovića i Krivokapića: Ko prijeti skidanjem glava

“Recite kolegi (Rašku Konjeviću) koji je danas odsutan – onome što je rekao da će, prije no što uradi nešto što je već uradio jedan službenik visokopozicioniran u sektoru bezbjednosti, pasti mnoge glave, da požuri. Jer ako ne padne glava, oni će odgovarati pred zakonom. Poručite mu. On neka nastavi da finansira vašu propagandu, nikakav problem. Ali pošto je tu poruku poslao da će prije toga da padnu glave, što se mene tiče, s obzirom da sam prvotargetovani, neka požuri. Ako se to ne desi, onda će se desiti suprotno i završiće tamo gdje mu je mjesto. To je to”, rekao je Abazović

Premijer Dritan Abazović poručio je danas da treba da požure oni koji hoće da ga skrate za glavu, jer će u suprotnom ubrzo završiti u zatvoru.

On je to kazao na sjednici Vlade, tokom žustre polemike s ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem (Socijaldemokratska partija – SDP) o danas potpisanom Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

On, međutim, nije precizirao ko prijeti da će “pasti glave”.

“Recite kolegi (Rašku Konjeviću) koji je danas odsutan – onome što je rekao da će, prije no što uradi nešto što je već uradio jedan službenik visokopozicioniran u sektoru bezbjednosti, pasti mnoge glave, da požuri. Jer ako ne padne glava, oni će odgovarati pred zakonom. Poručite mu. On neka nastavi da finansira vašu propagandu, nikakav problem. Ali pošto je tu poruku poslao da će prije toga da padnu glave, što se mene tiče, s obzirom da sam prvotargetovani, neka požuri. Ako se to ne desi, onda će se desiti suprotno i završiće tamo gdje mu je mjesto. To je to”, rekao je Abazović, prenose “Vijesti”.

Krivokapić je odbacio premijerove tvrdnje, nazvavši ih podmetanjem.

Ministar odbrane Raško Konjević kazao je da je čuo poruku Abazovića, rekavši da se radi o uznemirujućim optužbama. Pozvao je Specijalno tužilaštvo da reaguje.

“Pozivam SDT da pozove premijera da objasni ovu izjavu i kontekst moga pominjanja. Iznio je uznemirujuće optužbe. Koliko govori istinu najbolje opisuje njegova izjava od prije koji dan da je ‘dezinformacija’ da će Ugovor sa SPC biti potpisan danas”, napisao je Konjević na Twitteru.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!