Skupština usvojila Rezolucija o genocidu u Pivi i Velici i Rezoluciju povodom vojne agresije Rusije na Ukrajinu

Za Rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici je glasalo 40 poslanika, tri si bila protiv, a 28 uzdržani

Skupština Crne Gore je danas usvojila Zakon o dopuni Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Za je glasalo 47 poslanika, a 30 protiv.

Usvojen je i razlog hitnosti Zakonodavnog odbora da Zakon stupi na snagu danom objavljivanja.

O Predlogu odluke o otvaranju Parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, a u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra 2021. godine, Skupština će se izjasniti kasnije.

Poslanik SD-a Damir Šehović predložio je da se u Predlogu doda stav da će se odluka primjenjivati od 15. septembra, jer nema uslova da tokom avgusta kvalitetno rade.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović rekla je da o tome treba da se izjasni nadležni odbor, pa će se nakon toga izjasniti o predlogu.

Skupština je usvojila Odluku o otvaranju Parlamentarne istrage i obrazovanju Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa i drugih subjekata u vezi sa projektom vjetroelektrane Možura.

Za odluku je glasalo 78 prisutnih poslanika.

Usvojen je i razlog hitnosti, da odluka stupi na snagu objavljivanjem u Službenom listu, pišu “Vijesti”.

Skupština je usvojila Rezoluciju povodom vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Za Rezoluciju su glasala 55 poslanika, 18 protiv i tri uzdržana.

Na Rezoluciju je poslanik Demosa Miodrag Lekić podnio šest amandmana, a Marko Milačić (Prava Crna Gora) sedam, ali nijedan nije prihvaćen.

Skupština je usvojila Rezolucija o genocidu u Pivi i Velici.

Za Rezoluciju je glasalo 40 poslanika, tri protiv i 28 uzdržanih.

Skupština je danas nastavila rad izjašnjavanjem o tačkama sa prethodne, osme sjednice, a nakon Kolegijuma predsjednice Skupštine, koji je održan kako bi se postigao dogovor o daljem radu.

Sjednica je kasnila četiri i po sata, a poslanici koje su “Vijesti” ranije kontaktirale su kazali da ne znaju šta se dešava.

“To samo predsjednica Skupštine zna, ako zna”, rekli su “Vijestima” ranije nezvanično iz Demokratskog fronta.

Iz Demokratske Crne Gore i Prave Crne Gore “Vijestima” su rekli da ne znaju zašto sjednica kasni i da nemaju informacije kada bi mogla da počne.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović je u petak za danas u podne bila zakazala devetu sjednicu, na čijem su dnevnom redu izmjene Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, ali je ipak nastavljena osma sjednica.

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević optužio je predsjednicu Skupštine da je novu sjednicu zakazala kako bi u dnevni red uvrstila „antizetske zakone“, i najavio da će protiv nje podnijeti krivičnu prijavu ako to učini.

Foto: Skupština Crne Gore

Idi na VRH
error: Content is protected !!