SDP prihvatio Sporazum o učešču u manjinskoj vladi, Konjević i Krivokapić kandidati za ministre

Iz te partije je daopšteno da će njihovi predstavnici u manjinskoj vladi biti predsjednik Raško Konjević, na funkciji potpredsjednika Vlade za politički sistem i ministra odbrane, i počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić, na funkciji ministra vanjskih poslova

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) prihvatilo je Sporazum o parlamentarnoj podršci i političkim prioritetima 43. Vlade.

Time je, kako je saopšteno iz SDP-a, usvojena odluka o učešću te partije u manjinskoj vladi.

Iz te partije je daopšteno da će njihovi predstavnici u manjinskoj vladi biti predsjednik Raško Konjević, na funkciji potpredsjednika Vlade za politički sistem i ministra odbrane, i počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić, na funkciji ministra vanjskih poslova.

Dodaje se da je “konstatovano da je Sporazum utemeljen na vrijednostima Ustava, evropske i evroatlantske politike, građanske i sekularne države, koje vrijednosti su i konstanta političkog djelovanja SDP-a od osnivanja partije prije više od tri decenije”.

“SDP će se u manjinskoj vladi, kao što je to uspješno radio tokom cjelokupnog političkog djelovanja, beskompromisno i nepokolebljivo zalagati za ideju evropske i građanske Crne Gore i daljeg snaženja prozapadnog kursa”, piše u saopštenju.

SDP je, dodaje se u saopštenju, “svojim djelovanjem u vlasti do 2016. godine značajno doprinio ostvarivanju strateških istorijskih ciljeva nezavisne Crne Gore, članice NATO i države na putu ka EU koja je i Ustavom iz 2007. godine snažno identitetski i državotvorno utemeljena”.

Ističe se da će “SDP na isti način svojim djelovanjem u manjinskoj vladi snažno raditi na ostvarivanju svojih programskih politika koje su sidro stabilnosti i garancija vječnog trajanja Crne Gore”.

“Ključni ciljevi manjinske vlade će biti ponovno pokretanje procesa EU integracija, deblokada svih institucija, posebno onih u oblasti pravosuđa, ekonomsko-socijalni razvoj, izborna reforma, reforma bezbjednosno-obavještajnog sektora, kao i preispitivanje svih nezakonitih i spornih odluka prethodne Vlade”, piše u saopštenju.

Glavni odbor SDP-a je, ističe se, verifikovao je odluke Predsjedništva partije.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!