Er Srbija pojačava veze sa SAD: Češći letovi za Njujork, uvodi se direktan let za Čikago

“Dodavanje još jednog leta nedjeljno ka Njujorku u zimskoj sezoni jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta Er Srbije, uz smanjenje do sada visoke sezonalnosti. Pored toga, uvođenje direktnih letova između Beograda i Čikaga, grada sa jednom od najvećih dijaspora iz Srbije i drugih zemalja u okruženju, planiramo već dugo i to je za nas takođe linija od izuzetnog strateškog značaja. Očekujemo veliko interesovanje putnika za nove letove kojima će Čikago biti krajnja destinacija, kao i onih koji će iz ovog grada nastavljati putovanje do daljih tačaka”, izjavio je Boško Rupić

Avio-kompanija Er Srbija saopštila je u utorak da će, zbog povećane potražnje, od zimske sezone povećati broj letove između Beograda i Njujorka na tri nedjeljno, dok će od aprila 2023. godine uspostaviti letove između Beograda i Čikaga.

Er Srbija će do Njujorka letjeti svakog utorka, četvrtka i nedjelje, a od aprila 2023. godine na liniji Beograd – Čikago nacionalna avio-kompanija letjeće dva puta nedjelje.

“Dodavanje još jednog leta nedjeljno ka Njujorku u zimskoj sezoni jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta Er Srbije, uz smanjenje do sada visoke sezonalnosti. Pored toga, uvođenje direktnih letova između Beograda i Čikaga, grada sa jednom od najvećih dijaspora iz Srbije i drugih zemalja u okruženju, planiramo već dugo i to je za nas takođe linija od izuzetnog strateškog značaja. Očekujemo veliko interesovanje putnika za nove letove kojima će Čikago biti krajnja destinacija, kao i onih koji će iz ovog grada nastavljati putovanje do daljih tačaka”, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije, prenosi se u saopštenju kompanije.

Podsjeća se da će uvođenjem linije Beograd – Čikago, prvi put posle 32 godine, prijestonica Srbije biće direktno povezana sa američkim gradom u kojem živi oko 350 hiljada stanovnika srpskog porijekla i veliki broj stanovnika porijeklom iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, ali i okolnih balkanskih zemalja koje su dobro povezane sa Beogradom putem regionalne mreže Er Srbije.

“Čikago sa 2,75 miliona stanovnika u samom gradu i 9,62 miliona u širem gradskom području predstavlja najnaseljeniji grad u saveznoj državi Ilinois i treći najnaseljeniji grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa. Smješten je na obali jezera Mičigen i predstavlja važan međunarodni finansijski, kulturni, trgovinski, industrijski, obrazovni, tehnološki, komunikacioni i saobraćajni centar, koji je 2019. godine posjetilo 60 miliona turista”, piše u saopštenju.

Međunarodni aerodrom u Čikagu – O’Her (ORD) jedan je od šest najprometnijih svjetskih aerodroma, a 2019. godine njegove usluge je koristilo više od 90 miliona putnika.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Er Srbija je prije šest godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dvije i po decenije, precizira se. Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine, nacionalni avio-prevoznik je prevezao ukupno 383.324 putnika na liniji Beograd – Njujork.

Er Srbija navodi da letove između Beograda i Njujorka obavlja najveći avion u floti, erbas A330, koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle, prenosi Glas Amerike.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine, Er Srbija je prevezla ukupno 383,324 putnika na liniji Beograd – Njujork, saopštava kompanija.

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!