UNIMOD: Upućujemo duboko i iskreno izvinjenje zbog današnjeg sramotnog istupanja Dritana Abazovića

“Ujedinjena crnogorska dijaspora ističe da iza riječi Dritana Abazovića ne stoji Crna Gora. Prava Crna Gora se klanja nevino ubijenim žrtvama. Neka je vječni rahmet njihovim dušama. Da se nikad ne ponovi!”, piše u saopštenju

Ujedinjena crnogorska dijaspora (UNIMOD) iz Njemačke, Turske, Kanade, Australije, BiH, Srbije, Novog Zelanda i Luksemburga upućuje duboko i iskreno izvinjenje zbog današnjeg sramotnog istupanja aktuelnog predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici.

“Svojim nečojskim istupom u kojem je poručio da genocid nijesu počinile ‘vojske, već politike‘, te da je genocid počinjen ‘nad ljudima, a ne Bošnjacima‘, Dritan Abazović je na najgrublji način relativizovao monstruozni zločin genocida nad golorukim stanovništvom Srebrenice potvrđen pravosnažnim presudama međunarodnih sudova. Zločin genocida nijesu počinile ‘politike‘, kako ističe Dritan Abazović, već vojne i policijske snage Vojske Republike Srpske”, piše u saopštenju UNOMOD-a.

Svojim  današnjim beščasnim i uvrjedljivim govorom, dodaje se, Dritan Abazović je zloupotrijebio ukazano gostoprimstvo i demonstrirao odsustvo iskrenog pijeteta prema Bošnjacima, žrtvama genocida u Srebrenici.

“Ujedinjena crnogorska dijaspora ističe da iza riječi Dritana Abazovića ne stoji Crna Gora. Prava Crna Gora se klanja nevino ubijenim žrtvama. Neka je vječni rahmet njihovim dušama. Da se nikad ne ponovi!”, piše u saopštenju.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!