Eraković: Vlada više nema podršku DPS-a

“Bez kalkulacija smo podržali Vladu vjerujući da nam je EU zajednicki cilj. Sada kada je. nažalost, jasno da nije tako, opet bez kalkulacija nastavljamo da se borimo za isti cilj”, napisao je Eraković na Twitteru nakon sjednice Predsjedništva

Član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković kazao je da Vlada Dritana Abazovića više nema podršku te stranke.

Za DPS je, kako je kazao, prioritet, “bio i ostaje, evropska agenda”.

“Bez kalkulacija smo podržali Vladu vjerujući da nam je EU zajednicki cilj. Sada kada je. nažalost, jasno da nije tako, opet bez kalkulacija nastavljamo da se borimo za isti cilj”, napisao je Eraković na Twitteru nakon sjednice Predsjedništva.

To partijsko tijelo zasjedalo je nakon što je Vlada u petak saopštila da je usvojen predlog Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, pišu “Vijesti”.

Na sastanak u staroj zgradi izvršne vlasti došli su predsjednik partije Milo Đukanović, potpredsjednici Sanja Damjanović, Ivan Vuković i Jevto Eraković, kao i članovi Andrija Nikolić, Draško Došljak, Zoran Pažin, Danijel Živković, Nikola Janović, Aleksandra Vuković, Miloš Nikolić, Abaz Dizdarević, Nikola Rakočević, Leon Đokaj, Aleksandar Žurić, Nermin Abdić.

Portparol partije Miloš Nikolić saopštio je ranije da će javnost daljim koracima biti detaljno obaviještena nakon sjednice Predsjedništva, koja je zakazana za danas u 11 sati.

Nakon usvajanja Temeljnog ugovora, iz te partije su najavili mogućnost uskraćivanja podrške Vladi, dok su iz Socijaldemokratske partije najavili podnošenje zahtjeva za skraćenje mandata Skupštini.

Kako su kazali novinarima ispred zgrade Vlade, konferencija za novinare nije planirana, već će po završetku sjednice Predsjednistva poslati saopštenje za javnost.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!