Izgradnja vodenog čuda u New Yorku izvjesna: Plutajući bazen pružaće gostima mogućnost da plivaju u filtriranoj rječnoj vodi

Kako prenosi timeout.com, izvještaji organizacije Puls Pool, koja stoji iza gradnje bazena, govore da su konačno uspjeli da obezbijede mjesto za izgradnju jedinstvene atrakcije: na obali donjeg istočnog dijela, sjeverno od mosta Manhattan. Bazen je dizajniran da pluta istočnom stranom rijeke i svakodnevno pruža gostima više od 600.000 litara čiste filtrirane vode. Projekat je vrijedan 25 miliona dolara, a sistem filtracije omogućava gostima da plivaju u  rječnoj vodi iz koje su uklonjene nečistoće poput otpadnih voda iz kanalizacije

Čini se da je izgradnja vodenog čuda na East Riveru – kupališta u obliku znaka plus, izvjesna.

Kako prenosi timeout.com, izvještaji organizacije Puls Pool, koja stoji iza gradnje bazena, govore da su konačno uspjeli da obezbijede mjesto za izgradnju jedinstvene atrakcije: na obali donjeg istočnog dijela, sjeverno od mosta Manhattan.

Bazen je dizajniran da pluta istočnom stranom rijeke i svakodnevno pruža gostima više od 600.000 litara čiste filtrirane vode.

Projekat je vrijedan 25 miliona dolara, a sistem filtracije omogućava gostima da plivaju u rječnoj vodi iz koje su uklonjene nečistoće poput otpadnih voda iz kanalizacije.

Kara Meyer, generalni direktor Plus Poola, rekla je da imaju zvaničnu potvrdu „za uspjeh projekta“, ali da će zbog propisa „možda će proći još neko vrijeme dok se bazen ne izgradi“.

Na Instagram nalogu Puls Poola piše da će sarađivati sa NYCEDC na sljedećim koracima.

Foto: Instagram/Pulspoolny

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!