Abazović: Građani Crne Gore, uključujući poslanike i političare, moći će nesmetano da ulaze u Srbiju od 1. jula

“Zamolio je ministra unutrašnjih poslova da se praksa koja je postojala da se ispravi, i da će od 1. jula svi građani, ovdje računam poslanike, političare i predstavnike Vlade, moći da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija”, rekao je Abazović

Svi građani Crne Gore, uključujući poslanike i političare, moći će nesmetano da ulaze u Srbiju od 1. jula, saopštio je predsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Abazović je u obraćanju novinarima saopštio da je Vučić “uspio da riješi jedno važno pitanje za građane i poslanike”, koje se odnosi na prelazak državne granice.

“Zamolio je ministra unutrašnjih poslova da se praksa koja je postojala da se ispravi, i da će od 1. jula svi građani, ovdje računam poslanike, političare i predstavnike Vlade, moći da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija”, rekao je Abazović.

On je kazao da je to pitanje u dobrom duhu riješeno.

“Ostala pitanja koja su se tretirala mogu u narednom periodu da se materijalizuju. Od jeseni ćemo imati konkretne vidove saradnje između dvije države. Nastavljaju se lijepe vibracije tokom posjete Srbiji. Vjerujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo riješiti. Za neke je potrebno vrijeme. Nastavljamo intenzivnu saradnju između dvije države”, poručio je Abazović, prenosi rtcg.me.

On je pozvao srbijanskog predsjednika Vučića da posjeti Crnu Goru, a građanima Srbije uputio je poziv da ljetuju u Crnoj Gori: “Više ste nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru”.

Vučić je kratko saopštio da je posjeta Abazovića i ministara u crnogorskoj vladi početak uspješan saradnje.

“Gdje kroz upoznavanje ministara može doći do još bolje i konkretnije saradnje”, rekao je Vučić, zahvaljujući se Abazoviću na posjeti.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!