U Lovćencu završena škola „Crna Gora moja postojbina”

Organizator ovog edukativnog projekta, koji se po peti put organizuje u Lovćencu, je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš”

Svečanom dodjelom diploma i završnom priredbom u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu uspješno je realizovana dopunska škola crnogorskog jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina”.

Škola se pet mjeseci fakultativno održavala u učionici Crnogorskog kulturnog centra, a polaznici su tokom trajanja nastave izučavali predmete: Crnogorski jezik, Crnogorska književnost, Kulturna baština Crne Gore, Istorija Crne Gore, Muzička kultura Crne Gore i Geografija Crne Gore.

Po tekstu i u režiji edukatora škole Mirjane Stevović, polaznici su izveli pozorišnu predstavu „Putovanje kroz Crnu Goru” i na kreativan i zanimljiv način predstavili šta su proteklih mjeseci naučili u školi.

Organizator ovog edukativnog projekta, koji se po peti put organizuje u Lovćencu, je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš”.

Idi na VRH
error: Content is protected !!