Kriještorac ubijen jer je vidio ono što nije smio? U vrijeme ubistva Đinđića bio ispred zgrade, doživio jezivu sudbinu

Njegovo ubistvo do danas je ostalo nerazjašnjeno. Zvanična verzija policije je bila da ubistvo nije povezano sa svjedočenjem, jer je Kujo bio vlasnik lanca prodavnica i žrtva reketaša. Međutim, njegova žena nikada nije povjerovala u ovu verziju i rekla je tada za medije. “Policajci su nam posle njegove smrti pozvonili na vrata i kratko rekli: „Ubili su ga reketaši“. To je priča u koju niko nije povjerovao”

Kujo Kriještorac, jedini svjedok ubistva premijera Zorana Đinđića u u Ulici admirala Geprata 14, ubijen je 01.03.2004. godine nekoliko dana od kako je dao iskaz u policiji.

On je na fotografiji prepoznao optuženog Vladimira Milisavljevića, pripadnika Zemunskog klana, poznatog po nadimku Vlada Budala. Njegovo ubistvo do danas je ostalo misterija, ali pitanje o likvidaciji je ponovo otvoreno nakon hapšenja Sretka Kalinića u Hrvatskoj.

Kriještorac je ubijen na svom kućnom pragu, u beogradskom naselju Žarkovo, oko 23 h, kada je nepoznati napadač ispalio desetak hitaca. Likvidiran je neposredno prije nego što je trebalo da potvrdi svoj iskaz u policiji da je u trenutku atentata prepoznao na ulici optuženog Vladimira Milosavljevića.

“Dan-dva prije atentata, htio sam da se parkiram ispred zgrade na broju 14, ali mi to nije dozvolio mladić crne kose i u crnim pantalonama, visine 180 cm, rekavši da sklonim kombi jer se tu izvode neki radovi. Vidio sam tada i neke radnike sa telefonskim kablovima. Na dan atentata, 12. marta, htio sam opet, oko 11.50 sati, da se parkiram kod istog ulaza, ali taj isti mladić mi je opet rekao da se sklonim. Dok sam odlazio prema Ulici kneza Miloša, video sam u ulici crveni „opel“ sa sva četiri upaljena žmigavca. Kasnije, kada je objavljena slika Vladimira Milisavljevića na TV, prepoznao sam u njemu mladića iz Gepratove”, rekao je policiji Kriještorac.

Njegovo ubistvo do danas je ostalo nerazjašnjeno. Zvanična verzija policije je bila da ubistvo nije povezano sa svjedočenjem, jer je Kujo bio vlasnik lanca prodavnica i žrtva reketaša.

Međutim, njegova žena nikada nije povjerovala u ovu verziju i rekla je tada za medije, prenosi Srbijadanas.com.

“Policajci su nam posle njegove smrti pozvonili na vrata i kratko rekli: „Ubili su ga reketaši“. To je priča u koju niko nije povjerovao”.

Maja Kovačević Tomić, potparolka Specijalnog suda, o ubistvu Kriještorca rekla je za medije da je on vidio još jednu osobu svijetle kose, ali da je ubijen prije nego što je mogao da prepozna nekog od optuženih.

Pitanja o njegovom ubistvu ponovo su otvorena nakon hapšenja Sretka Kalinića u Hrvatskoj.

Sretko Kalinić je rekao policiji da je Luka Bojović organizovao i platio ubistvo Kriještorca. Međutim, po nezvaničnim informacijama, Kalinić nakon isporučenja Srbiji više nije htio da govori o ovom slučaju.

Počinioci, kao i motivi, i dalje ostaju misterija.

Foto: Kujo Kriještorac (Printscreen/RUDAR 7)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!