UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Provocirao lava u kavezu, pa ostao bez prsta

U sljedećih nekoliko sekundi, čuvar se svom snagom povlačio nazad kako bi pokušao da izbavi ruku iz čeljusti životinje, a iza su se nalazili posjetoci koji su snimali cijeli događaj umjesto da pomognu

Internetom kruži uznemirujući snimak na kojem je prikazano kako je lav odgovorio na “provokacije” čuvara zoološkog vrta Jamajka i otkinuo mu prst.

Čuvar je gurao ruku u metalni kavez provocirajući životinju, a na snimku je prikazano kako ga dodiruje po zubima i štipa po obrazima. Lav, kojem je u jednom trenutno očigledno dosadilo da se s njim “igraju”, zgrabio je ruku čuvara koji je potom vrisnuo.

U sljedećih nekoliko sekundi, čuvar se svom snagom povlačio nazad kako bi pokušao da izbavi ruku iz čeljusti životinje, a iza su se nalazili posjetoci koji su snimali cijeli događaj umjesto da pomognu, prenosi Klix.ba.

Snimak je osvanuo na YouTube kanalu pod nazivom Jamaica Observer i odgledan je na desetine hiljada puta, a ispod njega gledaoci su se pitali zašto je čuvaru uopšte trebalo da “gura ruke u ograđeni prostor”.

Iz uprave zoološkog vrta su objasnili da je riječ o “nesrećnom slučaju koji nikada nije trebalo da se dogodi”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!