Ukrajinske vlasti: Ispod ruševina zgrade u Marijupolju pronađeno 200 tijela

Za Marijupolj, nad kojim su ruske snage nedavno u potpunosti preuzele kontrolu, vezuju se neka od najtežih stradanja tokom ruskog rata u Ukrajini. Grad je postao i svjetski simbol otpora zahvaljujući ukrajinskim borcima u željezari Azovstal

Radnici koji su kopali po ruševinama stambene zgrade u Marijupolju pronašli su 200 tijela, saopštile su ukrajinske vlasti.

U podrumu srušene stambene zgrade u Marijupolju, razorenom lučkom gradu koji je postao simbol stradanja, ali i otpora, nađena su tijela u stanju raspadanja, navela je gradska vlast.

Za Marijupolj, nad kojim su ruske snage nedavno u potpunosti preuzele kontrolu, vezuju se neka od najtežih stradanja tokom ruskog rata u Ukrajini. Grad je postao i svjetski simbol otpora zahvaljujući ukrajinskim borcima u željezari Azovstal, prenosi N1.

Saopštenje o pronalasku tijela u Marijupolju objavljeno je nekoliko sati pošto je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio Rusiju da vodi “totalni rat” u Ukrajini, odnosno da nastoji da maksimalizuje broj ljudskih žrtava i uništenje infrastrukture.

Sukob je počeo očekivanjima da bi Rusija mogla za svega nekoliko dana ili nedjelja da ostvari pobjedu u ratu, ali ju je snažan ukrajinski otpor, potkrijepljen zapadnim oružjem i pomoći, primorao da umanji ciljeve.

Kremlj je sada fokusiran na industrijsko središte Donbas, na istoku Ukrajine, gdje su ruske snage intenzivirale aktivnosti sa ciljem zauzimanja Sjevernodonjecka i susjednih gradova, jedine oblasti regiona Lugansk koja je i dalje pod kontrolom ukrajinske vlade.

Foto: Mariupolj (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!