Udruženje “13. jul” iz Njujorka proslavilo Dan nezavisnosti i Lazarev rođendan: Himna i rođendanska pjesma odjekivale parkom (VIDEO)

Skupu je prisustvovala vicekonzulka Maja Vasilijević, diplomatkinja iz Misije Crne Gore pri UN Jelena Leković, poznata aktiviskinja Bosa Bakrač, Vesna Radunović, Lina Dragović Radonjić, bivši generalni konzul Crne Gore Željko Stamatović, književnica Danica Roganović, a slavljenicima u parku kasnije su se pridružili i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović i konzul Amer Cikotić

Dvadesetprvog maja 2006. godine, kada je Crna Gora obnovila nezavisnost, Lazar Ramović je slavio svoj 13. rođendan. Sudbina je htjela da ovaj mladić, poput mnogih drugih, sreću potraži u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je danas jedan od članova Crnogorskog društva “13. jul” iz Njujorka.

Članovi Društva, predvođeni predsjednikom Đuricom Mićunovićem, organizovali su piknik u Astorija parku, gdje je obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore, kao i rođendan jednog od najvećih šaljivdžija među Crnogorcima u SAD.

Skupu je prisustvovala vicekonzulka Maja Vasilijević, diplomatkinja iz Misije Crne Gore pri UN Jelena Leković, poznata aktiviskinja Bosa Bakrač, Vesna Radunović, Lina Dragović Radonjić, bivši generalni konzul Crne Gore Željko Stamatović, književnica Danica Roganović, a slavljenicima u parku kasnije su se pridružili i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović i konzul Amer Cikotić.

Crnogorsko udruženje „13. jul“ je osnovano u Njujorku prije tri godine. Titulu predsjednika je ponio Đurica Mićunović, a među osnivačima su i Božidar Bato Šaranović, Mihailo Martinović, Đorđije Baćović i Luka Ćeranić.

Udruženje ‘13. jul’ okuplja sve Crnogorce i Crnogorke koji baštine tekove 13. jula i 21. maja.

U međuvremenu su ovi vrijednu momci organizovali nekoliko humanitarnih akcija i druženja naših ljudi u Njujorku.

Na pikniku u Astorija parku se toga dana slušala nama poznata muzika, a organizator se pobrinuo za hranu i piće.

Prisutni su bili spremili “iznenađenje” za Lazara Ramovića koje je slavio 29. rođendan.

Slavljenik, koji se prije nekoliko godina potrudio da ojača crnogorsko-američko prijateljstvo, oženivši Amerikanku Meri, sebi je poželio da napravi mnogo više novca nego prošle godine, a građanima Crne Gore da budu puno pametniji nego što su bili posljednjih godina.

“Da se bolje slažu i da poštuju himnu i zastavu Crne Gore”, dodao je Ramović.

Nakon poznate rođendanske pjesme, začula se i himna Crne Gore.

Lazarev kum Dalibor Vujović je iskoristio priliku da slavljeniku čestita na orginalan način.

S obzirom na to da je istog dana bio organizovan i koktel u Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku, većina posjetilaca se počela razilaziti oko 16 časova.

Proslava Dana nezavisnosti u Njujorku, konzul Cikotić: Naši iseljenici znaju da u GK imaju iskrene prijatelje i saradnike za sve projekte koji će poboljšati odnose dijaspore sa Državom Crnom Gorom

Sead Hodžić

(UPOZORENJE: ZABRANJENO JE PREUZIMANJE FOTOGRAFIJA BEZ PRETHODNE PISMENE SAGLASNOSTI REDAKCIJE PORTALA REVIJE FOKUS)

FOTOGALERIJA

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!