Vujičić: Staviti tačku na razgraničenje Crne Gore i Kosova, vratiti Crnogorce u Ustav

“Imajući u vidu da će 18. i 19. maja u prvu zvaničnu posjetu Kosovu boraviti predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, očekujemo da nakon planiranih sastanaka zvanična Priština konačno prihvati činjenično stanje i stavi tačku na slučaj razgraničenja između dvije zemlje”

Iako je demarkacija između Crne Gore i Kosova završena bez mogućnosti njene revizije, sve su češće i glasnije izjave pojedinih kosovskih zvaničnika da to pitanje nije zatvoreno, saopštio je predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičič.

“Oživljavanje ove teme koja je opterećivala kosovsko društvo i koju je pratilo nasilje na kosovskim ulicama i u Skupštini opasna je ali i jalova provokacija sa zadnjim namjerama. Imajući u vidu da će 18. i 19. maja u prvu zvaničnu posjetu Kosovu boraviti predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, očekujemo da nakon planiranih sastanaka zvanična Priština konačno prihvati činjenično stanje i stavi tačku na slučaj razgraničenja između dvije zemlje”, najavio je, piše bizniscg.me.

Sa druge strane, kako je dodao, od predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića “očekujemo da sa svojim kosovskim kolegama odredi krajnji rok za obnavljanje odbačene strategije za afirmaciju i integraciju crnogorske zajednice kao i krajnji rok za rješavanje našeg ustavno-pravnog položaja i adekvatne zastupljenosti u Skupštini Kosova”.

“Sve mimo toga dovešće vrlo brzo do potpunog uništenja crnogorskog etničkog bića koje je zbog posledica stanja u matičnoj državi dodatno raspolućeno i podeljeno”, zaključio je Vujičić.

Foto: Slobodan Vujičuć (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!