Snimci totalne devastacije: Ukrajinci granatama zasuli ruski bataljon, malo ko je pobjegao (VIDEO)

Ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo je na društvenim mrežama slike i snimke s mjesta događaja na kojima se vide izgorjeli tenkovi duž obale rijeke kao i uništeni pontonski mostovi koji strše iz vode

Prilikom prelaska rijeke Sjeverni Donjec, u blizini Sjeverodonjecka u istočnoj Ukrajini, Rusija je navodno izgubila gotovo cijeli bataljon. Ukrajinske snage kažu da su pokrenule napad kako bi spriječile ruske snage da prijeđu rijeku, javlja BBC.

Britanska vojna obavještajna služba izvijestila je da je ruski bataljon izgubio gotovo sva svoja oklopna vozila kada su ukrajinske snage granatirale privremene plutajuće mostove koje su ruske snage koristile.

Ukrajinski funkcioneri tvrde da bi u napadu moglo biti ubijeno više od 1.000 vojnika, ali taj broj nije potvrđen i ostaje nejasno kada se tačno napad dogodio, prenosi “Jutarnji list”.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo je na društvenim mrežama slike i snimke s mjesta događaja na kojima se vide izgorjeli tenkovi duž obale rijeke kao i uništeni pontonski mostovi koji strše iz vode.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva kaže da incident otkriva pritisak s kojim su ruski zapovjednici suočeni kako bi postigli napredak u Luhanskoj oblasti.

Ali, čini se da ruske snage napreduju negdje drugdje – uz izvještaje da su zauzeli obližnji grad Rubižne, što bi značilo da je važan grad jSeverodonjeck sada okružen s tri strane.

Ako ga ruske snage preuzmu, pod kontrolu bi im došli brojni prelazi preko rijeke.

Rusija još nije komentarisala izvještaje o napadu.

Foto: Twitter

Idi na VRH

error: Content is protected !!