Sastanak Abazović – Fejzić: Očekujemo podršku države za gradnju centralnog vjerskog objekta u Podgorici

Premijer Abazović i reis Fejzić razgovarali su o odnosu dviju institucija i budućoj saradnji, saglasivši se da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić, kazao je da “očekuje podršku i stvaranje neophodnih preduslova za izgradnju centralnog vjerskog objekta u Podgorici, što bi, uz postojeće saborne bogomolje ostalih vjerskih zajednica, upotpunilo multivjerski mozaik Glavnog grada i riješilo potrebe muslimanskih vjernika”.

On je to rekao na sastanku sa premijerom Dritanom Abazovićem u zgradi Vlade Crne Gore.

Premijer Abazović i reis Fejzić razgovarali su o odnosu dviju institucija i budućoj saradnji, saglasivši se da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje.

Čestitajući izbor na funkciju premijera, reis je naglasio veoma značajnim iskorakom za cijelo društvo činjenicu da je pripadnik manjinskog naroda na čelu Vlade.

Fejzić je, kako je saopšteno iz Vlade, izrazio očekivanje da će se u narednom periodu iznaći rješenja za razvojne potrebe Islamske zajednice.

“Abazović je istakao da Islamska zajednica svojim primjerom djelovanja umnogome doprinosi izgradnji društva kojem težimo, zasnovanog na pomiriteljskoj i multikonfesionalnoj osnovi”, piše u saopštenju.

„Zajedničkim naporima gradimo državu tolerancije, mira i pravde, u kojoj se na specifičnosti gleda iskuljučivo kao na prednost građana koji žive na malom prostoru”, istakao je premijer Abazović, zahvaljujući se na reisovim i čestitkama Islamske zajednice povodom stupanja na novu dužnost.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!