Moguće 100 miliona novih covid slučajeva u SAD-u

Bidenova administracija kaže da novi talas nije razlog za paniku, s obzirom na to da medicina sada ima novo oružje u borbi protiv covida, a to je efikasan Pfizerov lijek Pakslovid, ali i vakcine

Bijela kuća se priprema za novih 100 miliona slučajeva covida tokom jeseni i zime, ukoliko američki Kongres ne obezbijedi novac za vakcine i testove, javlja Tanjug.

Izjavio je to visoki zvaničnik američke administracije, upozorivši da je potreban novac kako bi bilo dovoljno vakcina za sve.

On je rekao manjoj grupi novinara da se radi o procjeni eksperata koji ne rade u vladi i da je to manje opasan scenario, što znači da bi moglo da se desi da bi mnogo više Amerikanaca moglo da se zarazi, posebno ako se pojavi novi soj, preneo je list Hill.

U poređenju sa ovom zimom, to je manja brojka u odnosu na 130 do 140 miliona Amerikanaca koji su se zarazili omikronom, koji je doveo do novog povećanja u smrtnim slučajevima.

Bidenova administracija kaže da novi talas nije razlog za paniku, s obzirom na to da medicina sada ima novo oružje u borbi protiv covida, a to je efikasan Pfizerov lijek Pakslovid, ali i vakcine.

Idi na VRH
error: Content is protected !!