Ukrajinci se hvale: “Uništili smo najmoderniji ruski tenk s posebnim obrambenim sustavom” (VIDEO)

Obavještajci su prvo identifikovali skupine ruske vojne opreme, a potom se koordinirali s kopnenim jedinicama kako bi izveli niz napada, pri čemu su navodno uništili dva tenka i dva višenamjenska oklopna transportera (MTLB)

Ukrajinska vojska objavila je snimke dronom koje prikazuju trenutak uništenja termobaričnog višestrukog raketnog sustava kao i jednog od najnaprednijih operativnih ruskih tenkova vrijednog 4,7 miliona eura koji je zaštićen posebnim reaktivnim oklopom. Naime, oklop na T-90M dizajniran je tako da eksplodira pri pogotku smanjujući tako prodornu snagu nadolazeće granate.

Tenk je takođe zaštićen automatiziranim obrambenim sustavom koji ispaljuje dimne bombe kada je u njega uperena laserska raketa.

Ukrajinska vojska saopštila je da su se napadi dogodili u Harkivskoj oblasti na sjeveroistoku Ukrajine.

Obavještajci su prvo identifikovali skupine ruske vojne opreme, a potom se koordinirali s kopnenim jedinicama kako bi izveli niz napada, pri čemu su navodno uništili dva tenka i dva višenamjenska oklopna transportera (MTLB).

‘Pokret otpora SSO Ukrajine funkcioniše. U regiji Harkiv, tijekom izviđačkih operacija, naši vojnici su otkrili klastere neprijateljske opreme, uključujući teška i lako oklopna vozila. Sat vremena nakon što su određeni prioritetni ciljevi za udar, vojnici Pokreta otpora koordinisalisu jedinicu jedne od topničkih brigada i usmjerili vatru na neprijateljske ciljeve’, saopštilo je Zapovjedništvo snaga za specijalne operacije (SSO) Oružanih snaga Ukrajine.

‘Kao rezultat zajedničkog rada vojnika Obrambenih snaga Ukrajine, ruski tenk T-90 – uništen. Tenk T-80BVM – uništen. MTLB – uništen. MTLB – oštećen’, izvijestili su, prenosi Jutarnji list.

Foto: Screenshot/Telegram

Idi na VRH
error: Content is protected !!