Bizaran incident u Šangaju: Živog čovjeka poslali u mrtvačnicu (VIDEO)

Na snimku, objavljenom u nedjelju, vidi se glava čovjeka – štićenika staračkog doma – kako se pojavljuje iz žute vreće za tijelo dok je radnici podižu iz vozila

Stariji stanovnik Šangaja greškom je proglašen mrtvim i odveden u mrtvačnicu u vreći za tijela, što je najnoviji pokazatelj haosa u gradu pogođenim kovidom, gdje su milioni i dalje pod karantinom koju sprovodi vlada, piše CNN.

Video, koji je snimio jedan od prolaznika, prikazuje trenutak kada se nekoliko radnika obučenih u zaštitnu opremu odmiče u šoku kada shvataju da je čovjek još uvijek živ. Snimak je od tada postao viralan na kineskim društvenim mrežama, izazivajući užas i gnjev.

Na snimku, objavljenom u nedjelju, vidi se glava čovjeka – štićenika staračkog doma – kako se pojavljuje iz žute vreće za tijelo dok je radnici podižu iz vozila.

Čovjek koji snima video, očigledno iz obližnje zgrade, čuje se kako govori: “U staračkom domu je takav nered. Poslali su živu osobu u mrtvačka kola i rekli da je mrtva… Neodgovorno, zaista neodgovorno”.

Na kineskoj platformi Veibo sličnoj Twitteru, mnogi su izrazili nevjericu da se tako ozbiljna greška mogla dogoditi – posebno u Šangaju, koji se dugo smatrao najprogresivnijim i najmodernijim gradom u Кini.

„Problemi u Šangaju su ovog puta potpuno razotkriveni“, glasi jedan popularan komentar na Veibou.

„Ovo se može ocijeniti kao namjerno ubistvo“, napisao je drugi koriisnik.

Mnogi drugi su istakli, prenosi N1, da je čovjek mogao da bude sahranjen ili kremiran da nije otkriveno da je živ. „Vladu nije briga… šta se dešava u Šangaju?“ piše u komentaru.

Vlada okruga je odgovorila na incident u ponedjeljak, navodeći u saopštenju da je stariji čovjek sada u stabilnom stanju.

Idi na VRH
error: Content is protected !!