Napadač iz metroa svraćao u piceriju, radnik Gentrid Hasangjekaj: Plakao je kao beba

Hasangjekaj je rekao da tada nije znao da je izbezumljeni čovjek osoba koja se traži u vezi sa zastrašujućim podzemnim napadom, ali je kasnije vidio fotografiju koja potvrđuje da je to bio Džejms. „Kazao je: ‘Izgubio sam porodicu’. Osjećao se loše. Pomislio sam: ‘Kako god, dozvolite mi da pomognem.’ Nisam znao ko je on. Dao sam mu vode. Dao sam mu salvete“

Napadač u podzemnoj željeznici u Njujorku, Frenk Džejms, plakao je kao beba u piceriji u Ist Vilidžu jutro nakon divljanja i pucanja po putnicima u metrou, dok ga je policija tražila.

Zaposleni u piceriji Stromboli Pizza, dvadesetjednogodišnji Gentrid Hasangjekaj porijeklom iz naših krajeva, rekao je za New York Post da u restoran u Ulici St. Marks Place 83, na uglu Prve avenije na Menhetnu, u srijedu oko 2:30 ujutro čovjek, koga sada prepoznaje kao Džejmsa, ušao izbezumljen i uplakan.

Džejms je ispalio dimne granate, a zatim i pucao na putnike voza u Bruklinu samo 18 sati ranije, povrijedivši 29 ljudi, od kojih je deset upucao.

Frenk Džejms (Foto: Twitter)

„Plakao je kao beba“, rekao je Hasangjekaj.

Radnik je rekao da tada nije znao da je izbezumljeni čovjek osoba koja se traži u vezi sa zastrašujućim podzemnim napadom, ali je kasnije vidio fotografiju koja potvrđuje da je to bio Džejms.

„Kazao je: ‘Izgubio sam porodicu’. Osjećao se loše. Pomislio sam: ‘Kako god, dozvolite mi da pomognem.’ Nisam znao ko je on. Dao sam mu vode. Dao sam mu salvete“, rekao je Hasangjekaj o osumnjičenom.

„Pitao sam ga tri puta: „Odakle ste? Koliko dugo ste bili izgubljeni?’ Nije rekao ništa. Kao da nije čuo šta sam ga pitao.”

Džejms nije jeo, niti je naručio hranu, rekao je zaposleni. Otišao poslije 30 minuta, rekao je Hasangjekaj.

Radnik je rekao da je, prije nego što je Džejms ušao u piceriju, rekao četvorici muškaraca koji su jeli napolju da je slijep i pitao da li može da pozajmi jedan od njihovih telefona.

Nejasno je da li mu je neko od muškaraca dao telefon, ali osumnjičeni je ubrzo ušao u Stromboli i zatražio od Hasangjekaja njegov telefon.

Džejms (62) je optužen za šokantnu pucnjavu u vozu N za Menhetn oko 8:30 u prošli utorak. Policija je rekla da je ušao na stanici Park Slope F u Bruklinu oko 45 minuta kasnije, izazvavši potjeru širom grada zbog straha da bi mogao ponovo da napadne.

Džejms još nije bio zvanično proglašen za osumnjičenog kada je u suzama ušao u Stromboli Pizzu.

Kolega iz Stromboli pice poslao je poruku Hasangjekaju, rekavši da je čovjek u piceriji ista osoba za koju policija kaže da je pucao u vozu metroa u Bruklinu.

Hasangjekaj, kada je The Post pokazao Džejmsovu fotografiju, potvrdio je da je to Džejms.

Glavna fotografija: Gentrid Hasangjekaj (Printscreen/Breaking New

Idi na VRH
error: Content is protected !!