Nakon najave formiranja nove 43. vlade, Milutin Mićović priziva Ukrajinu u Crnoj Gori

“Ovo, za sada naizgled harmonično stanje Vlade koja još nije ušla u život, brzo će se pretvoriti u konfliktno stanje, jer će to proizvesti sam život, koji traži pamet višu od partijskopolitičke. Dakle, ova Vlada, bez moći da ovlada protivrečnostima Crne Gore, upravo će ih ubrzavati, i kad to ne bi htjela, napisao je Mićović

Književnik i dobitnik državne nagrade “Miroslavljevo jevanđelje” Milutin Mićović objavio je komentar na Facebooku u kojem navodi da bi Crnu Goru mogla da zadesi sudbina Ukrajine.

Komentar Mićovića prenosimo integralno:

“Nema više šale. Ovo je već nešto ozbiljno. Ozbiljno, u smislu – skoro katastrofično. Iako je ova vlada javno pravljena po nekakvim demokratskim skrupulama, iza će se ubrzo pojaviti tamne sile i beskrupulozni konflikti, narastali ubrzano poslednjih decenija u Crnoj Gori.

A ubrzani konflikt je instaliran u samoj strukturi vlade:

Njenu trećinu čine predstavnici manjinskih naroda. Drugu trećinu će činiti oni kojima će srpski narod, njegova kultura i istorija biti teško podnošljive. Treću trećinu činiće građanska partija koja će u novom napregnutom stanju, ili konfliktu, morati ipak da bar djelimično zastupa srpski narod, ali, kao socgrađanska partija nikad to neće moći činiti na valjan način. Ovo, za sada naizgled harmonično stanje Vlade koja još nije ušla u život, brzo će se pretvoriti u konfliktno stanje, jer će to proizvesti sam život, koji traži pamet višu od partijskopolitičke.

Dakle, ova vlada, bez moći da ovlada protivrečnostima Crne Gore, upravo će ih ubrzavati, i kad to ne bi htjela. Niko normalan to ne priželjkuje, ali ova politička struktura, s ovoliko i ovako heterogene političke pameti, koja samo ima ambiciju da vlada Crnom Gorom, ubrzaće apsurd koji je planuo i pred našim očima… Tamo nedaleko, u Ukrajini”.

Milutin Mićović  je brat mitropolita Joanikija koji je još 13. marta, dok je služio liturgiju u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, kazao da je “Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina”.

Foto: RTCG

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!