Ognjenu potreban novac za liječenje u Turskoj

Tegobe u vidu agresije, dodaje majka, usmjerene su prema sebi i prema drugima, obično kao vid burne reakcije na frustracije. Ima i poteškoća sa spavanjem, veoma se teško uspavljuje, a u pitanju je dijagnoza “autismus puerilis”

Petogodišnjem Ognjenu Drobnjaku iz Bijelog Polja, koji boluje od teškog oblika autizma, hitno je potrebna pomoć za liječenje u Turskoj. Njegova majka Ravijojla nije zaposlena i kazala je da je dječak u izuzetno teškom stanju.

”Moje dijete ima težak oblik autizma, agresivan je, ne spava. Ima jake stereotipije. Ljekari u Crnoj Gori su kazali da mu nema lijeka, a isto su potvrdili ljekari u Srbiji, na Institutu ‘Đorđe Kostić’”, kazala je majka, pišu “Vijesti”.

Tegobe u vidu agresije, dodaje majka, usmjerene su prema sebi i prema drugima, obično kao vid burne reakcije na frustracije. Ima i poteškoća sa spavanjem, veoma se teško uspavljuje, a u pitanju je dijagnoza “autismus puerilis”.

Ona kaže da su nakon savjetovanja psihoterapeuti u Beogradu, na Institutu “Đorđe Kostić”, kazali da nije za taj institut, zbog čega su vraćeni kući.

”Sa svih adresa stigao je odgovor da je u pitanju beznadežan slučaj”, priča ona.

Nada za Ognjenovo liječenje, kazala je ona, ili makar poboljšanje zdravstvenih tegoba ovih dana je stigla iz bolnice u Istanbulu, a za liječenje u Turskoj potrebno je 30 hiljada eura.

”U pitanju je tretman matičnim čelijama. Ljekari ne garantuju izlječenje, ali navode da mogu da garantuju da će nakon tretmana doći do poboljšanja stanja za oko 70 odsto, u odnosu na sadašnje. Trenutno on nema nikakvu komunikaciju sa spoljnim svijetom”.

Svi koji žele da pomognu Ognjenu da prebrodi teško stanje bolesti mogu to da učine uplatom na ime Ravijojla Drobnjak, na žiro-račun Addiko Bank 555-9003573769-13

Foto: Privatna arhiva

Idi na VRH
error: Content is protected !!